Arjen ruoanlaitossa on mukavaa, kun pärjää yhdellä astialla. Maistuva tomaatti- ja sieniliemipohjainen kinkkupastapannu valmistuu kätevästi korkeareunaisessa paistinpannussa tai kasarissa. Olisiko tämä päivän ruokasi?
Arjen tomaatti- ja sieniliemipohjainen One Pot kinkkupastapannu (4-6 hlölle)
- 500 g palvikinkkua palana (tai siivuina)
- 1 kpl sipuli
- 3 kpl valkosipulinkynsiä
- 400 g Mutti tomaattimurskaa
- 2 dl kuivattuja suppilovahveroita
- 1 l sieni- tai kasvislientä
- ½ dl punaviinietikkaa
- 3 rkl härkäfondia
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 400 g pastaa
- suolaa
- oliiviöljyä
- (juustoraastetta)
One Pot kinkkupastapannu valmistuu kätevästi yhdessä astiassa
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulit pieniksi kuutioksi. Leikkaa palvikinkku ohueksi suikaleeksi. Murenna kuivatut suppilovahverot käsin pieneksi muruksi.
Kuullota sipuleita oliiviöljyssä viisi minuuttia korkeareunaisessa isossa pannussa tai kasarissa. Lisää pannulle murennetut sienet, palvikinkkusuikaleet, tomaattimurska, sieni- tai kasvisliemi, punaviinietikka, härkäfondi ja mustapippuri. Keitä kastiketta kasaan vähintään puoli tuntia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Lisää (keittämätön) pasta sieni-kinkkukastikkeeseen. Kypsennä pastaa ohjeen mukaan eli noin 10 minuuttia välillä hämmentäen. Kun pasta on lähes kypsää, nosta pannu pois liedeltä ja anna vetäytyä muutama minuutti. Lisää halutessasi pastapannun päälle juustoraastetta. Nauti!
Viinilasillinen
Masi Campofiorin, Italia. Alkon nro 006364. Hinta 15,99€.
Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, punaherukkainen, luumuinen, pippurinen, yrttinen.
Hewitson Baby Bush Mourvèdre, Australia. Alkon nro 448047. Hinta 16,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karhunvatukkainen, luumuinen, karpaloinen, kevyen pippurinen.
Llai Llai Pinot Noir, Chile. Alkon nro 438117. Hinta 13,49€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja