Juhlat Kasvisruoka Nopeat ja helpot Yleinen

Aasialainen kurkku-kaalisalaatti

4.9/5 - (40 votes)

Ihanan raikas ja rapsakka aasialainen kurkku-kaalisalaatti on oiva lounas tai pääruoan lisuke. Pirkka Parhaat -sarjan uutuus, rapea valkosipuli chili-seesamiöljyssä sopii salaatin kastikkeeseen upeasti.

Raikas ja rapsakka aasialainen kurkku-kaalisalaatti (4-6 hlölle)

  • ½ kpl valkokaali
  • 3 kpl avomaankurkkuja
  • 1 prk (200 g) maissia
  • ½–1 punainen chili
  • 3 rkl kapriksia valutettuna
  • 1 rkl Pirkka rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä
  • 5 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 tl kalakastiketta
  • 1 dl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • (1-2 dl silputtua korianteria)

Kaalisalaatti saa makunsa aasialaisesta kastikkeesta

Poista kaalista kova keskiosa ja sukaloi kaali terävällä veitsellä ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kuori avomaan kurkut ja leikkaa ne sormen pään kokoisiksi paloiksi. Halkaise chili ja poista siemenet. Viipaloi chili ohuiksi paloiksi.

Sekoita kulhossa rapea valkosipuliseos, riisiviinietikka, kalakastike, seesamiöljy, suola ja mustapippuri vispilällä. Lisää kastikkeen joukkoon suikaloitu kaali, kurkkupalat, maissi, chili ja kaprikset (sekä halutessasi korianteri). Sekoita hyvin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 20 minuuttia.

Maista salaattia ennen tarjoilua ja lisää tarvittaessa chiliä ja suolaa. Kaada salaatti tarjoiluastiaan ja nostele salaatin päälle kevyesti rouhitut cashewpähkinät.

Viinilasillinen

Wolfberger (W)3, Ranska. Alkon nro 597157. Hinta 13,99€.
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, päärynäinen, kukkainen, hennon mausteinen.

Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 15,48€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, kukkainen, mineraalinen.