Juhlat Kalaruoka Nopeat ja helpot Reseptit Yleinen

Helpot kylmäsavulohipallot

4.9/5 - (41 votes)

Herkullisen alkuruoan tai tapaksen valmistaminen voi olla helppoa kuin heinän teko. Kylmäsavulohiviipaleet täytetään jäätelökauhan avulla piparjuurella maustetulla tuorejuustolla. Lisäksi valmistetaan ihania friteerattuja kapriksia.

  • 1 prk (35g) kapriksia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
  • 1 dl silputtua ruohosipulia

Helppotekoiset kylmäsavulohipallot ovat maistuva alkuruoka

Valuta kaprikset lävikössä. Pyörittele kaprikset vehnäjauhoissa. Lisää paistinpannulle tilkka öljyä ja paahda kapriksia noin 5 minuuttia. Nostele kaprikset talouspaperin päälle.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, piparjuuritahna ja sitruunamehu. Anna juustotahnan maustua 10 minuuttia jääkaapissa.

Voitele jäätelökauhan kuppiosa kevyesti öljyllä. Tällöin lohiviipaleet irtoavat siitä helposti. Asettele 2-3 kylmäsavulohisiivua limittäin jäätelökauhaan. Lusikoi piparjuuri-juustotahnaa lohiviipaleiden sisälle. Käännä lohiviipaleiden päät juustotahnan päälle. Irrota lohipallot ja asettele ne tarjoilulautaselle. Viimeistele annokset frittikapriksilla, hieman pienityillä pistaasipähkinöillä ja ruohosipulisilpulla.

Mayu Rose, Chile. Alkon nro 928197. Hinta 12,99€.
Kuiva, hapokas, mansikkainen, punaherukkainen, sitruksinen, hennon mausteinen.

Martin Codax Albariño, Espanja. Alkon nro 944084. Hinta 19,98€.
Kuiva, hapokas, mineraalinen, viheromenainen, sitruksinen, ryhdikäs.

Esporão Reserva Branco, Portugali. Alkon nro 950114. Hinta 21,99€.
Kuiva, hapokas, persikkainen, mineraalinen, pähkinäinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja