Vanhan ajan pinaattikeitto

23.4.2016

Post image for Vanhan ajan pinaattikeitto
Vanhan ajan pinaattikeitto
30 arviota - 4.63

Perinteinen pinaattikeitto hurmaa alkuruokana ja sopii mainiosti myös lounaaksi. Pinaatti on yksi ravinteikkaimmista ruoista. Se kuuluu niihin harvoihin kasviksiin, jotka ovat terveellisempiä keitettynä kuin raakana. Ja kaiken lisäksi pinaatti on hyvää!

Vanhanajanpinaattikeitto_1

Herkullinen pinaattikeitto (4-6 hlölle)

  • 1 l vasikanlihalientä (Puljonki)
  • 300 g tuoretta pinaattia
  • 2 rkl voita
  • 5 rkl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kananmunankeltuainen
  • 5 dl kuohukermaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 2 tl sokeria

Perkaa ja huuhtele pinaatti. Keitä se pehmeäksi vasikanlihaliemessä. Kaada lihaliemi siivilän läpi ja hienonna pinaatinlehdet erittäin hienoksi.

Sulata voi ja lisää siihen vehnäjauhot. Lisää seokseen hienonnettu pinaatti. Lisää seokseen vähitellen siivilöity vasikanlihaliemi koko ajan hämmentäen ettei jauho-pinaattiseos pala pohjaan. Voit käyttää lisäksi vettä, jos seoksesta tulee liian paksua. Anna keiton kiehua hymyillen kymmenisen minuuttia. Vatkaa kananmunankeltuainen ja kuohukerma sekaisin kulhossa. Lisää kerma-munaseos keittoon koko ajan keittoa vispilöiden. Tarkasta suolan määrä.

Tarjoile pinaattikeitto kovaksi keitettyjen munien kera.

Vanhanajanpinaattikeitto_3

Viinilasillinen

Perinteisen pinaattikeiton kanssa viiniksi sopii puolikuiva ja aromaattinen rieslingviini.

Schloss Schönborn Rheingau Riesling Trocken, Saksa. Alkon nro 554127. Hinta 11,99€.
Kuiva, erittäin hapokas, sitruunainen, hennon persikkainen, mineraalinen.

Carl Loewen Quant Riesling, Saksa. Alkon nro 503377. Hinta 13,32€.
Puolikuiva, erittäin hapokas, sitruksinen, mineraalinen, hieman yrttinen.

Leth Duett Riesling & Veltliner, Itävalta. Alkon nro 562037. Hinta 10,98€.
Kuiva, hapokas, omenainen, sitruksinen, miellyttävän mineraalinen.

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

SchlossSchonborn

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: