Tonnikalasta, cheddarista, babypinaatista, tomaatista ja kurkusta valmistuu helposti ruokaisa ja herkullinen salaatti. Tonnikala-cheddarsalaatti sopii loistavasti lounaaksi. Kun salaatin kylkeen valmistaa Aromipajan focaccialeipää, on makunautinto taattu!
Ruokaisa tonnikala-cheddarsalaatti (4-6 hlölle)
- 160 g Jukolan Juuston Aito cheddaria
- 200 g tonnikalapaloja
- 400 g tomaatteja
- 2 kpl kurkkuja
- 100 g babypinaattia
- ½ dl granaattiomena balsamicokastiketta
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- ripaus suolaa
- kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
Tonnikala-cheddarsalaatti on maukas lounas
Pese tomaatit ja kurkut. Leikkaa tomaatit ja kurkku paloiksi. Huuhtele pinaatinlehdet ja kuivaa ne.
Kokoa salaatti tarjoiluvadille pinaatinlehdistä, tomaateista, kurkusta, tonnikalasta ja cheddarkuutioista. Mausta salaatti granaattiomenan makuisella balsamicokastikkeella, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla. Viimeistele salaatti basilikanlehdillä.
Viinilasillinen
Castellblanch Cava Seco, Espanja. Alko nro 008971. Hinta 12,98€.
Puolikuiva, miellyttävän hapokas, päärynäinen, hedelmäinen, yrttinen.
Kungfu Girl Riesling, Yhdysvallat. Alko nro 516277. Hinta 16,99€.
Puolikuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, aprikoosinen, hennon mausteinen.
Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Hinta 20,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kevätkukkainen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja