Helpolla One Pot -periaatteella valmistuu täynnä makuja oleva kanalaatikko. Laatikkoon lisättäviä ohrasuurimoita ja pastaa ei tarvitse erikseen keittää, vaan kaikki ainekset kypsennetään samassa padassa. Tätä arkiruoanlaitto on parhaillaan!
One Pot kanalaatikko ohrasuurimoista (noin 6 hlölle)
- 600 g kanan jauhelihaa
- 2 kpl sipuleita
- 3 rkl kanafondia
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 prk Mutti tomaattimurskaa
- 3 dl ruokakermaa
- 1 prk (250g) mascarpone
- 2 tl oreganoa
- 2 tl basilikaa
- 1 tl mustapippuria
- 4 dl esikeitettyjä rikottuja ohrasuurimoita
- 300 g pastaa
- oliiviöljyä paistamiseen
Kanalaatikko ohrasuurimoista on herkullinen arkiruoka
Kuori ja pilko sipulit kuutioiksi. Lisää oliiviöljy isoon pataan ja kuullota siinä sipulikuutiot. Lisää lieden lämpötilaa ja ruskista padassa kanan jauheliha.
Lisää pataan kanafondi, soijakastike, tomaattimurska, ruokakerma, mascarpone, oregano, basilika ja mustapippuri. Sekoita hyvin ja keitä muutama minuutti. Lisää pataan rikotut ohrasuurimot ja pasta.
Laita pata/vuoka uuniin 180°C noin 45 minuutiksi, kunnes laatikko on kauniin väristä.
Viinilasillinen
Pongrácz Rosé, Etelä-Afrikka, Western Cape. Alkon nro 520977. Hinta 17,97€
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, vadelmainen, punaherukkainen, hennon paahteinen.
Wolfberger (W)3, Ranska. Alkon nro 597157. Hinta 15,19€.
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, päärynäinen, kukkainen, hennon mausteinen.
Wolfberger W(2), Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 16,20€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, persikkainen, kukkainen, mineraalinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja