Raikas ja maukas kesäsalaatti valmistuu makeista nektariineista ja mozzarellasta. Salaattiin tulee myös vuonankaalia, tomaattia ja kurkkua. Salaatti maustetaan mustapippurilla, suolalla, oliiviöljyllä ja makeahkolla granaattiomena-balsamicokastikkeella.
Nektariini-mozzarellasalaatti (6-8 hlölle)
- 8 kpl tomaatteja
- 3 kpl avomaan kurkkja
- 4 kpl nektariineja
- 1 rs (70g) vuonankaalia
- 2 pkt (250g) mozzarellaa
- ½ dl oliiviöljyä
- 4 rkl granaattiomena-balsamicoa
- 1 tl sormisuolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Nektariini tuo salaattiin ihanaa makeutta
Kuori avomaan kurkut. Pese tomaatit. Leikkaa kurkut ja tomaatit sormen pään kokoisiksi paloiksi. Pese nektariinit hyvin. Leikkaa veitsellä ympyräviilto nektariinin kiven ympäri. Väännä toinen puolikas irti. Poista toisesta lohkosta kivi lusikalla. Lohko nektariinit. Leikkaa mozzarellapallot viipaleiksi.
Kokoa salaatti aineksista laakeaan vuokaan. Mausta oliiviöljyllä, suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja sitrusbalsamicolla.
Viinilasillinen
Viñaredo Godello, Espanja. Alkon nro 569807. Hinta 16,49.
Kuiva, hapokas, hunajameloninen, greippinen, mineraalinen, yrttinen.
Quinta do Sil Godello, Espanja, Alkon nro 901262. Hinta 25,98€.
Kuiva, hapokas, omenainen, persikkainen, mausteinen.
Fraga do Corvo Godello, Espanja. Alkon nro 924524. Hinta 20,90€.
Kuiva, hapokas, persikkainen, päärynäinen, yrttinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja