Liharuoka Reseptit Yleinen

Merimiespihvit kanasta

4.8/5 - (39 votes)

Merimiespihvit ovat pataruokien aatelia. Tarina väittää, että laivakokin viimeinen olutpullo päätyi pataan perunoiden ja lihan kanssa. Merimiespihvit olivat syntyneet. Myös kanasta valmistuu oikein hyvät merimiespihvit.

Merimiespihvit kanasta (iso padallinen 10 hlölle)

  • 700-800 g kanan minuuttipihvi
  • 1,5 kg perunoita (kiinteä lajike)
  • 3 kpl isoja sipuleita
  • 1 plo (0,33l) olutta
  • 3 dl kanalientä (suolatonta)
  • 3 rkl kanafondia
  • 2 kpl laakerinlehtiä
  • 1 dl tuoretta salviaa
  • 1 tl rouhittua mauste- tai mustapippuria
  • 2 tl Gastromat maustesuolaa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • Kurkkusalaattia tarjoiluun

Merimiespihvit ovat pataruokien aatelia

Puolita kanan minuttipihvit kahteen osaan. Jos käytät kanan rintafileitä, nuiji ne ohuiksi kelmun välissä. Ruskista kanapihvit padassa oliiviöljyssä. Mausta kanat kevyesti Gastromat maustesuolalla ja pippurilla.

Kuori perunat tai pese ne hyvin juuresharjalla. Kuori sipulit. Siivuta perunat ja sipulit mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Kuullota sipuleita padassa viitisen minuuttia.

Lado pataan kerroksittain perunaviipaleita, sipuliviipaleita ja kanaa. Mausta kevyesti maustesuolalla ja pippurilla. Lisää jokaiseen kerrokseen muutama salvianlehti. Laita myös laakerinlehden padan puoliväliin. Jätä perunakerros päällimmäiseksi. Voit laittaa padan päällimmäiseksi vielä muutaman sipuliviipaleen ja salvianlehden.

Kaada olut ja kanaliemi padan päälle. Kypsennä pataa uunissa +160°C kannen alla kaksi tuntia. Ei haittaa, vaikka pata kypsyisi kolmekin tuntia. Nauti etikkaisen kurkkusalaatin kera.

Viinilasillinen

Hewitson Baby Bush Mourvèdre, Australia. Alkon nro 448047. Hinta 16,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karhunvatukkainen, luumuinen, karpaloinen, kevyen pippurinen.

Cono Sur 20 Barrels Pinot Noir, Chile. Alkon nro 405567. Ginta 19,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, vadelmainen, karpaloinen, kevätkukkainen.

Teksi ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close