Kesäkurpitsakeittoa ja ilmakuivattua kinkkua

9.8.2018

Kesäkurpitsakeittoa ja ilmakuivattua kinkkua
17 arviota - 4.6

Herkullinen kesäkurpitsakeitto hurmaa alkuruokana ja sopii mainiosti myös lounaaksi. Kun keitto vielä aateloidaan ilmakuivatusta kinkusta leikatuilla ohuilla suikaleilla ja saksanpähkinöillä, on makuelämys taattu. Tämä makuyhdistelmä kannattaa testata!

Kesäkurpitsakeittoa, ilmakuivatun kinkun suikaleita ja saksanpähkinää (6 hlölle)

  • 1 l kanalihalientä (Puljonki)
  • 700 g kiinteitä kesäkurpitsoita
  • 2 kpl kananmunankeltuainen
  • 5 dl kuohukermaa
  • 3 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl hienoa sokeria
  • 150 g ilmakuivattua kinkkua
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 1 dl lehtipersiljaa koristeluun

Pese kesäkurpitsat hyvin (kuumalla vedellä). Niitä ei tarvitse kuoria. Paloittele kesäkurpitsat lohkoiksi ja laita lohkot kattilaan kanaliemen kanssa ja mausta liemi suolalla (3 tl). Keitä kesäkurpitsalohkoja liemessä parikymmentä minuuttia kunnes ne ovat täysin pehmeitä.

Soseuta keitto hyvin sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Sekoita kuohukerman joukkoon kananmunankeltuaiset. Lisää kuohukerma-munaseos kiehuvan keiton joukkoon vähitellen keittoa koko ajan vispilällä sekoittaen. Kananmunankeltuaiset suurustavat keittoa hieman.

Mausta keitto mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Tarkasta suolan määrä ennen tarjoilua.

Murenna saksanpähkinöitä hieman pienemmiksi ja laita kuivalle paistinpannulle. Paahda niihin pannulla kullanruskea väri.

Koristele keitto ilmakuivatun kinkun suikaleilla, saksanpähkinöillä ja lehtipersiljasilpulla.

Viinilasillinen

Leth Duett Riesling & Veltliner, Itävalta. Alkon nro 562037. Hinta 11,39€.
Kuiva, hapokas, omenainen, sitruksinen, miellyttävän mineraalinen.

Schloss Schönborn Rheingau Riesling Trocken, Saksa. Alkon nro 554127. Hinta 12,99€.
Kuiva, erittäin hapokas, sitruunainen, hennon persikkainen, mineraalinen.

Carl Loewen Quant Riesling, Saksa. Alkon nro 503377. Hinta 14,38€.
Puolikuiva, erittäin hapokas, sitruksinen, mineraalinen, hieman yrttinen.

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: