Paahdetut varhaiskaalipihvit ovat todella helppo valmistaa. Ne maistuvat sellaisenaan pihvinä tai sopivat lisukkeeksi moneen. Varhaiskaalipihvit sopivat hyvin myös kala-, kana- tai liharuokien kanssa nautittavaksi.

Uunissa paahdetut varhaiskaalipihvit (4-6 hlölle)
- 1-1½ kg varhaiskaalia
- 2 dl maustamatonta majoneesia
- 3 tl kokojyväsinappia
- 1 rkl paksua balsamicokastiketta
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl mantelirouhetta
- (pinnalle juustoraastetta)
Sinappisella majoneesilla maustetut kaalipihvit ovat helppo valmistaa
Leikkaa varhaiskaali noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita kaaliviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleiden päälle suolaa ja mustapippuria. Sekoita keskenään majoneesi, kokojyväsinappi ja balsamicokastike. Lisää noin ruokalusikallinen majoneesikastiketta per yksi kaaliviipale. Ripottele kaalipihvien päälle mantelirouhetta ja halutessasi juustoraastetta.
Paahda kaalipihvejä uunissa 200°C noin 20-30 minuuttia, kunnes kaali on kypsää ja kauniin väristä.

Viinilasillinen
Alma Portuguesa 1l muovipullo, Portugali. Alkon nro 491308. Hinta 13,79€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, boysenmarjainen, kirsikkainen, herukkainen, kevyen mausteinen.
Chavin Bordeaux Rouge 1l kartonkitölkki, Ranska. Alkon nro 443258. Hinta 12,99€.
Täyteläinen, tanniininen, kirsikkainen, mustaherukkainen, boysenmarjainen, kaakaoinen, mausteinen.
Les Celliers de Vétroz Pinot Noir, Sveitsi. Alkon nro 473587. Hinta 18,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, punamarjainen, luumuinen, mausteinen.
Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
