
Ei ole vuodenaikaa, jolloin täyteläinen ja suussa sulava suklaakakku ei maistuisi. Kun jälkiruokaan lisätään vielä paahdetut cashew- ja saksanpähkinät hunajan kera sekä makea aromaattinen jälkiruokaviini, on makunautinto itkua vailla valmis.
Suklaakakkua sekä hunajaisia cashew- ja saksanpähkinöitä (4-10 hlölle)
- 200 g tummaa leivontasuklaata (yli 70% kaakaota)
- 200 g voita
- 4 kpl munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g saksanpähkinöitä
- 100 g cashewpähkinöitä
- 1-2 dl juoksevaa hunajaa
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata tumma suklaa ja voi kattilassa. Jäähdytä suklaaseosta hieman ja kaada se munasokeriseokseen ohuena nauhana samalla munaseosta sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja nostele jauhoseos varovasti taikinan sekaan. Kaada seos voideltuun ja kaakaojauheella jauhotettuun pyöreään vuokaan (halkaisija 25-30cm). Paista uunin alatasolla (200°C) noin 15 minuuttia. Suklaakakku jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy jäähtyessään. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua.
Paahda pähkinät kuivassa ja kuumassa paistinpannussa kullan ruskeiksi. Lisää pähkinät tasaisesti suklaakakun päälle ja valuta päälle juokseva hunaja.
Viinilasillinen
Ètim Verema Tardana, Espanja. Alkon nro 463876. Hinta 13,99€.
Täyteläinen, makea, mausteinen, viikunainen, mesimarjainen.
Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi




