Juhlat Kalaruoka Reseptit Yleinen

Rapeat ahvenfileet ja helppo hummerikastike

4.8/5 - (40 votes)

Erittäin rapeat ahvenfileet valmistetaan paneroimalla ne norjalaisella maustesuolalla, Gastromatilla, maustetuissa pankojauhoissa. Ahvenfileiden kanssa tarjoillaan helppotekoista hummerikastiketta ja ravioleja.

Rapeat ahvenfileet, raviolit ja hummerikastike (4 hlölle)

  • 6 kpl (300-400g) ahvenfileitä
  • 2 kpl kanamuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl pankojauhoja
  • 1½ tl Gastromat maustesuolaa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • voita paistamiseen

Ahvenfileistä saa erittäin rapeita paneroimalla ne pankojauholla

Vatkaa kananmuna syvällä lautasella kevyesti sekaisin. Lisää toiselle syvälle lautaselle vehnäjauhot. Lisää kolmannelle syvälle lautaselle pankojauhot ja sekoita niihin Gastromat maustesuola ja hienoksi raastettu sitruunankuori. Kääntele ahvenfileet ensimmäiseksi vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa kauttaaltaan. Paista ahvenfileitä paistinpannulla runsaassa voissa 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

Lisää kattilaan pieneksi kuutioitu banaanisalottisipuli, kalaliemi, valkoviini, hummerifondi, tomaattipyree, 1 tl mustapippuria myllystä sekä 1 tl sokeria. Keitä kastikeseosta kasaan puoleen alkuperäisestä määrästä (varaa tähän aikaa puolisen tuntia). Kastikepohjan tulee olla intensiivisen makuista ja hieman liian suolaista. Lisää joukkoon kuohukerma ja kiehuta. Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa.

Keitä raviolit runsaasti suolatussa vedessä ohjeen mukaisesti. Yleensä 2 minuutin keittoaika riittää. Kaada keitin vesi pois ja tarjoile heti.

Viinilasillinen

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling, Chile. Alkon nro 578227. Hinta 14,98€.
Kuiva, hapokas, sitruunainen, päärynäinen, omenainen, mineraalinen, petrolinen.

Neiss Riesling Hochgewächs, Saksa. Alkon nro 525227. Hinta 15,98€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, aprikoosinen, omenainen, kevyen mineraalinen, hennon yrttinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja