Reseptit

Herkullinen pihvitapas

4.9/5 - (14 votes)

Tarjoile vieraillesi ensi kerralla herkullisia pihvitapaksia. Paahdettujen vihreiden paprikoiden aromaattinen maku sopii täydellisesti herkullisen pihvin kumppaniksi.

Pihvitapas_1

Tapas – häränfileepihvi ja paahdetut paprikat (noin 20 kpl)

  • 600 g vihreitä (suippo)paprikoita
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • 2 tl Maldon-suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 800 g härän sisäfilee
  • 2 rkl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl Maldon-suolaa
  • 2 kpl ranskalainen vehnäpatonki
  • 1 dl oliiviöljyä

Pese ja halkaise paprikat pituussuunnassa ja poista niistä siemenet ja kannat. Laita paprikat uunipellille leivinpaperin päälle kuoripuoli ylöspäin. Paista paprikoita uunin keskitasolla (220°C) noin 30-40 minuuttia, kunnes niiden pinta on osittain mustunut ja kuori kupruilee. Nostele kuumat paprikat muovipussiin tai kannelliseen astiaan jäähtymään. Tällä tavalla jäähdytettynä niiden kuori irtoaa helpommin. Kun paprikat ovat jäähtyneet, vedä niiden kuoret sormin irti. Mausta paprikat hyvälaatuisella oliiviöljyllä, sherryviinietikalla, suolalla ja vasta rouhitulla mustapippurilla.

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Poista fileestä kalvot ja kuivaa liha. Paista fileetä kuumalla pannulla voi ja öljyseoksessa noin 5 minuuttia. Laita filee uuniin 15 minuutiksi (170°C). Laita suola ja rouhittu mustapippuri folion päälle. Nosta filee uunista foliopaperin päälle ja kääntele lihaa, jotta suola ja pippuri jakaantuvat tasaisesti koko fileeseen. Kiedo liha tiukalle rullalle ja anna vetäytyä tunnin ajan.

Leikkaa patongista ohuehkoja siivuja. Halutessasi voit paahtaa patonkisiivuja paistinpannulla oliiviöljyssä. Nostele patonkisiivun päälle fileepala ja paahdetun paprikan pala.

Pihvitapas_2

Viinilasillinen

Zenato Valpolicella Superiore 2010, Italia. Alkon nro 450187. Hinta 12,99€.
Täyteläinen, keskitanniininen, miellyttävän kirsikkainen, kevyen yrttinen.

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2010, Italia. Alkon nro 007122. Hinta 19,98€.
Täyteläinen, miellyttävän tanniininen, makean karpaloinen, yrttinen, hienon tamminen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja