Nopea kana-kookoswokki

23.10.2013

Nopea kana-kookoswokki
14 arviota - 4.7

Arkena ruoanlaittoon ei ole käytettävissä ylimääräistä aikaa. Nopean ja herkullisen kana-kookoswokin valmistaminen kestää ainoastaan riisin kypsymisen ajan. Helppouden lisäksi myös maku palkitsee!

Kanawokki_1

Kookos-kanawokki (4-6 hlölle)

  • 300 g kananrintafileitä
  • ½ kpl tuore fenkoli
  • 1 kpl paprika
  • 15 cm pala purjoa
  • 100 g vihreitä papuja
  • 100 g parsakaalin nuppuja
  • 4 cm sitruunaruohoa
  • 3 cm tuoretta inkivääriä
  • 1 dl silputtua tuoretta korianteria
  • 1 kpl tuore mieto chilipaprika
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 tl tamarinditahnaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 dl kookosmaitoa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl tummaa sokeria
  • oliiviöljyä

Suikaloi kanan rintafileet, fenkoli, paprika ja purjo. Leikkaa sitruunaruoho, inkivääri ja chili pieniksi kuutioiksi. Kuumenna wokki hehkuvan kuumaksi. Lisää wokkiin muutama ruokalusikallinen öljyä. Paista ensiksi kanan suikaleet. Lisää wokkiin paprika, fenkoli, paprika, purjo, pavut, parsakaalin nuput, sitruunaruoho, inkivääri, chili, suola ja sokeri. Kääntele aineksia wokissa muutaman minuutin verran. Lisää wokkiin valkoviini, kookosmaito, kalakastike ja tamarinditahna. Anna kiehahtaa, jonka jälkeen wokkiin lisätään korianterisilppu. Tarjoa wokki riisin tai nuudelien kanssa.

Vinkki: Fenkolin, paprikan, purjon ja inkiväärin saat nopeasti suikaleiksi hyvälaatuisella mandoliinilla.

Kanawokki_3

Viinilasillinen

Aliwen Pinot Noir, Chile. Tilausvalikoima 913667. Hinta 9,49€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, maistuvan marjainen, hennon mausteinen.

Spy Valley Riesling, Uusi-Seelanti. Alkon nro 539947. Hinta 13,99€.
Puolikuiva, erittäin hapokas, kevyen ananaksinen, mineraalisen sitruunainen.

Bel Echo Wairau Valley Greywacke Pinot Noir, Uusi-Seelanti. Alkon nro 461597. Hinta 19,60€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, puolukkainen, kirsikkainen, tyylikkään mausteinen.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Kanawokki_4

 

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: