Inkiväärimarinoitua tonnikalaa ja kampasimpukoita

5.3.2016

Post image for Inkiväärimarinoitua tonnikalaa ja kampasimpukoita
Inkiväärimarinoitua tonnikalaa ja kampasimpukoita
42 arviota - 4.8

Hienostunut ja herkullinen annos syntyy inkiväärillä, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja ruokosokerilla maustetussa soijakastikkeessa marinoidusta tuoreesta tonnikalasta, kampasimpukoista, wasabimajoneesista, ilmakuivatusta kinkusta ja rucolasta. Juhla-annoksen kruunaa Alkon halvin ja hinta-laatusuhteeltaan loistava samppanja Montaubret Champagne Brut.

Inkiväärimarinoitua tonnikalaa, kampasimpukoita ja wasabimajoneesia

Inkivääri-ruokosokeri-seesaminsiemenmarinoitua tonnikalaa, kampasimpukoita ja wasabimajoneesia (4hlölle)

  • 2 kpl tuore tonnikalafilee (1½ cm paksu)
  • 8 kpl kampasimpukoita
  • suolaa
  • 5 dl hyvälaatuista soijakastiketta
  • 5 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 dl seesaminsiemeniä
  • ½ dl ruokosokeria
  • 1 kpl kananmunan keltuainen
  • 2 tl wasabijauhetta
  • ½ kpl lime
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ tl sinappia
  • 2 ½ dl rypsiöljyä
  • 1 rs rucolaa
  • 2 kpl porkkanoita
  • 50g ilmakuivattua kinkkua suikaleina

Paahda seesaminsiemeniä kuumalla ja kuivalla paistinpannulla muutaman minuutin ajan. Varo, etteivät siemenet pala. Nosta paistinpannu jäähtymään. Kuori ja siivuta inkivääri ohuiksi siivuiksi. Laita kattilaan soijakastike, ruokosokeri, inkiväärisiivut ja paahdetut seesaminsiemenet. Keitä seosta 15 minuuttia. Ota soijakastikkeesta puolet erilliseen kulhoon ja jäähdytä seos. Jatka toisen puolen keittämistä vielä 15 minuuttia siten, että seos alkaa paksuuntua. Jäähdytä myös kattilaan jätetty soijakastike.

Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuainen ja laita se tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, wasabijauhe, ½ tl valkopippuria, ½ tl suolaa ja ½ tl sinappia. Voit tarvittaessa korvata wasabijauheen tahnalla (1 rkl). Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä ohuena nauhana rypsiöljyä kunnes majoneesi on koostumukseltaan paksuhkoa. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Inkiväärimarinoitua tonnikalaa, kampasimpukoita ja wasabimajoneesia

Leikkaa tonnikalafileet neljään kauniiseen osaan ja laita ne marinoitumaan tekemääsi soijakastikeseokseen (kulhoon siirrettyyn osaa). Anna marinoitua puoli tuntia. Nosta tonnikalafileepalat marinadista ja kuiva ne. Paista tonnikalapaloja kuumalla paistinpannulla 50 sekuntia molemmilta puolilta. Anna fileiden vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

Ripottele kampasimpukoiden päälle hieman hyvälaatuista suolaa. Paista kampasimpukoita 40 sekuntia molemmilta puolilta hyvin kuumalla öljytyllä paistinpannulla. Varo kypsentämästä kampasimpukoita liikaa, sillä ne muuttuvat liika kypsennettäessä kumimaisiksi.

Kokoa annos asettelemalla lautaselle rucolaa ja porkkanasta höylättyjä ohuita nauhoja. Voit pursottaa näiden päälle jo hieman wasabimajoneesia. Asettele rucola-porkkanapedin päälle tonnikala ja kampasimpukat sekä mauste ne majoneesilla sekä muutamilla tipoilla keittämääsi soijakastiketta (pidempään keitetty seos). Viimeistele sirottelemalla annoksen päälle hieman ilmakuivattua kinkkua.

 

Samppanjalasillinen

Montaubret Champagne Brut, Ranska. Alkon tilausvalikoima 924457. Hinta 21,90€.
Erittäin kuiva, miellyttävän hapokas, sitruksinen, viheryrttinen, kevyt.

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Tonnikala+kampasimpukka_4

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

souliina maaliskuu 7, 2016 08:41

Kaunis annos ja varmasti hyvää )

mikko maaliskuu 7, 2016 09:47

Kiitos Souliina!
Mikko

Tarja lokakuu 26, 2018 19:38

Tämän on super hyvää, tänään teen jälleen 👍🥂,kiitos Mikko.

mikko lokakuu 29, 2018 21:44

Voi kiitos Tarja!

Terveisin, Mikko

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: