Juhlat Leivonta Reseptit

Herkullinen mustikkapiirakka muropohjalla

4.8/5 - (58 votes)

Aromipajan mustikkapiirakan taivaallinen maku on peräisin ruskeaksi paahdetusta voista. Tätä mustikkapiirakkareseptiä et voi olla kokeilematta!

Testaa myös kumppanimme Flavoradon mustikkapiirakka

Herkullinen mustikkapiirakka paahdetusta voista valmistetulla muropohjalla

  • 130 g voita
  • 3-4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kpl kananmuna
  • 7 dl mustikoita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • 2 dl vaniljakastiketta vaahdotettuna

Kuumenna voi kattilassa keskilämmöllä ja heiluttele kattilaa voin sulaessa ja vaahdotessa. Kun voi on kullanruskeaa nosta kattila pois levyltä. Tällöin ruskistetusta voista erottuu pähkinäinen tuoksu. Ole varoivainen, sillä voi kärähtää helposti. Laita ruskistettu voi jäähtymään jääkaappiin. Sen on hyvä olla viileää.

Sekoita keskenään kulhossa jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää seokseen voi ja sekoita aineksista murumainen taikina. Sekoita lopuksi taikinaan kananmuna. Painele taikina piirakkavuoan tai -vuokien pohjalle ja reunoille. Lisää mustikoiden joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kaada mustikat piirakkavuokaan.

Paista piirakkaa 200°C uunissa noin 30 minuuttia. Anna mustikkapiirakan levätä ennen tarjoilua 15 minuuttia ja tarjoile vaahdotetun vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Viinilasillinen

Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkon nro 336016. Hinta 12,22€.
Meripihkanruskea, makea, sitruksinen, appelsiininkuorinen, hunajainen, kukkainen.

Teksti ja valokuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close