Tonnikala-chorizotapas

14.5.2014

Tonnikala-chorizotapas
23 arviota - 4.8

Tapastyylisen leivän maustaa grillissä paistettu tonnikalafilee, pikantti chorizomajoneesi, rapeat chorizomakkarapalat ja täyteläinen uunitomaatti. Moni rakastaa nauttia punaviiniä myös kesäisin. Tämän annoksen kanssa viilennetty punaviiniä on oiva valinta. Aromipaja osallistuu tällä reseptillä Oivapari reseptikilpailuun, jossa kehitetään grillijuhliin tapastyylinen annos Gato Negro -punaviinille.

Tonnikala-chorizotapas_2

Tonnikala-chorizotapas ja uunikirsikkatomaatti (4hlölle)

  • 4 kpl tonnikalafilee (1½ cm paksu)
  • 150 g chorizomakkaraa
  • 1 kpl kananmunan keltuainen
  • ½ kpl lime
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ tl sinappia
  • 1 dl chorizoöljyä
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 4 kpl terttukirsikkatomaatteja
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rku villirucolaa
  • 4 kpl paahtoleipäsiivua

Tonnikala-chorizotapas_4

Kuori ja viipaloi chorizomakkara pieniksi kuutioiksi. Paista chorizokuutoita paistinpannulla kymmenisen minuuttia kunnes makkaroiden öljy on irronnut ja ne ovat rapeita. Ota öljy talteen ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi.

Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuainen ja laita se tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, ½ tl suolaa ja ½ tl sinappia. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä ensiksi chorizoöljy ohuena nauhana. Kaada ohuena nauhana tehosekoittimeen rypsiöljyä kunnes majoneesi on koostumukseltaan paksuhkoa. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Sekoita pienessä uuninkestävässä astiassa valkoviini, valkoviinietikka, oliiviöljy, suola, sokeri ja mustapippuri. Nostele tomaatit astiaan. Nesteen tulisi ylettää melkein tomaattien yläosan tasolle. Voit lisätä tarvittaessa oliiviöljyä. Nosta vuoka/astia uunin keskitasolle ja paista tomaatteja 110°C tunnin ajan.

Mausta tonnikalafileet suolalla noin tuntia ennen paistamista. Tällöin suola imeytyy tasaisesti tonnikalaan. Hiero hieman öljyä tonnikalafileiden pinnoille ja paista grillissä 45 sekuntia molemmilta puolilta. Anna fileiden vetäytyä muutama 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Paahda leivät ja ripottele niille muutama tippa oliiviöljyä. Asettele leipien päälle villirucolaa, paistettu tonnikalapihvi, chorizomajoneesia ja rapeita chorizokuutoita. Nostele tomaatti varovasti valmiin annoksen päälle.

Tonnikala-chorizotapas_5

Viinilasillinen

Gato Negro Cabernet Sauvignon, Chile. Alkonnro 006556. Hinta 7,28€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, punamarjainen, lievän mausteinen, kevyen vaniljainen.

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Tonnikala-chorizotapas_7

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: