Hienostunut suppilovahverokeitto

10.11.2017

Hienostunut suppilovahverokeitto
15 arviota - 4.8

Nyt alkaa olla käsillä viimeiset hetket kerätä suppilovahveroita ennen lumen tuloa. Puut ovat tiputtaneet koko värikirjon lehtiänsä maahan, joten suppilovahveroiden löytäminen vaatii harjaantunutta silmää. Etsiminen kannattaa, sillä metsänmakuisista sienistä saa aikaan hienon juhla-annoksen.

Suppilovahverokeitto (6 hlölle)

  • 1,5 l suppilovahveroita
  • 5 kpl salottisipuleita
  • 2 cm pala palsternakkaa
  • ¼ kpl fenkoli
  • 1 dl tuoretta persiljasilppua
  • 3 dl kasvislientä (esim. Puljonki)
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl paseerattua tomaattia
  • 20 g voita
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl hyvälaatuista suolaa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  •  18 kpl kauniita suppilovahveroita
  • 10 cm pala purjoa
  • 20 g voita
  • 1 dl maitovaahtoa

Puhdista ja hienonna suppilovahverot (jätä 18 kpl suppilovahveroita koristeeksi). Kuori ja leikkaa sipuli, palsternakka sekä fenkoli kuutioiksi. Freesaa kuutioituja kasviksia sekä hienonnettuja suppilovahveroita kattilassa viitisen minuuttia. Lisää kasvisliemi, valkoviini, paseerattu tomaatti, persiljasilppu, sokeri, suola ja rouhittu mustapippuri kattilaan. Keitä keittoa kasaan puoli tuntia. Kaada keitto tehosekoittimeen kuohukerman kanssa ja soseuta hyvin. Kaada sosekeitto takaisin kattilaan ja anna kiehahtaa.

Leikkaa purjosipulista noin 4 cm pitkiä ohuita suikaleita. Freesaa purjosuikaleita paistinpannulla voissa noin 10 min kunnes ne ovat kauniin värisiä ja rapeita. Lisää lopuksi minuutiksi kokonaiset suppilovahverot pannulle. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Koristele annos maitovaahdolla ja purjo-sienipaistoksella.

Viinilasillinen

Suppilovahverokeiton kanssa tarjottavaksi soveltuu erinomaisesti raikas samppanja tai hyvä kuohuviini. Campo Viejo Cava valmistetaan Penedeksen alueella, Sant Sadurí d´Anoian kylässä. Viini on valmistettu perinteisellä Cavan valmistustavalla, jossa viinin toinen käyminen tapahtuu pullossa. Campo Viejo Cava Brut Reserva voitti pronssia Vuoden Viinit -2012 kilpailussa omassa sarjassaan.

Campo Viejo Cava Brut Reserva, DO Cava, Espanja. Alkon nro 538677. Hinta 10,01€.
Erittäin kuiva, keskihapokas, hedelmäinen, maanläheisen mineraalinen

Mumm Cordon Rouge Brut, Ranska. Alkon nro 008741. Hinta 39,98€.
Erittäin kuiva, hapokas, hedelmäisen sitruksinen, kevyen mineraalinen

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

 

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: