Savustettu lohi ja rapeat korvasienikupit

22.4.2017

Savustettu lohi ja rapeat korvasienikupit
19 arviota - 4.74

On aika järjestää viininmaistelut ystävien kesken! Maistele viinejä ennen ateriaa, sen aikana sekä aterioinnin jälkeen. Ruoka korostaa viinien eri elementtejä ja saa viinin maistumaan erilaiselta. Jokaiselle löytyy varmasti oma suosikkiviini!

Savustettu lohi ja rapeat korvasienikupit (4 henkilölle)

  • 400 g lohifilee
  • 1 dl tuoreita salvian lehtiä
  • 200 g esikäsiteltyjä korvasieniä
  • 1 kpl banaanisalottisipuli
  • 1 dl kuohukermaa
  • 12 kpl pieniä rapeita vehnäkrustadeja
  • 1 rkl brandyä
  • mustapippuria
  • hyvälaatuista suolaa
  • hienoa sokeria
  • voita

Leikkaa salvian lehdet silpuksi ja levitä ne lohifileen päälle. Mausta filee runsaalla suolalla ja anna maustua puoli tuntia. Savusta kala joko savustuspöntössä tai savustuspussissa. Käytä mielellään sekä leppä- että tammilastuja.

Hienonna salottisipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä hetki paistinpannulla nokareessa voita. Lisää ryöpätyt ja hienonnetut korvasienet. Lisää kuohukerma, 1 rkl sokeria, 2 tl suolaa sekä myllystä ripaus mustapippuria. Keitä muhennosta kasaan kymmenen minuuttia. Muhennoksen tulee olla koostumukseltaan paksua ja maultaan aromaattista. Lisää muhennokseen 1 rkl brandyä juuri ennen tarjoilua. Annostele muhennos pieniin vehnäkuppeihin ja tarjoilu välittömästi.

 

Viinilasillinen

Kolme eri rypäleistä valmistettua viiniä riittävät hyvin viininmaisteluun. Mielipide suosikkiviinistä voi vaihtua siirryttäessä maistelemaan viinejä annoksen kanssa.

Riesling
Riesling Lieu-Dit Muehlforst, Ranska, Alsace 2010. Alkon nro 007291. Hinta 13,98€
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hennon eksoottinen, mineraalinen.

Pinot Noir
Petit Clos Pinot Noir, Uusi-Seelanti 2009, Marlborough. Alkon nro 934617. Hinta 17,50 €
Keskitäyteläinen, raikkaan marjainen, suklainen, lievän tanniininen.

Chardonnay
Penfolds Koonunga Hill Chardonnay, Etelä-Australia. Alkon nro 007963. Hinta 12,49 €
Kuiva, hapokas, mausteinen, luumuinen, tamminen.

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

 

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: