Samettinen korvasienikeitto

20.5.2017

Samettinen korvasienikeitto
15 arviota - 4.73

Korvasienet ovat kevätkauden ehdoton herkku. Korvasienen suosikkipaikka on avohakkuu mäntykankaalla. Etsiminen kannattaa, sillä metsänmakuisista sienistä saa aikaan herkullisen juhla-annoksen.

Korvasienikeitto (6 hlölle)

  • 500 g esikäsiteltyjä korvasieniä
  • 5 kpl salottisipuleita
  • 1 dl tuoretta persiljasilppua
  • 3 dl suolatonta kanalientä (esim. Puljonki)
  • 1 dl valkoista portviiniä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 20 g voita
  • 2 tl hyvälaatuista suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Korvasienet ovat erittäin myrkyllisiä, joten ne pitää esikäsitellä huolella. Puhdista sienet huolellisesti hiekasta ja roskista. Keitä tuoreita korvasieniä kahdesti 5 litrassa vettä viisi minuuttia kerrallaan. Vaihda keittokertojen välillä kattilan keitinvesi. Hienonna korvasienet pieniksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa sipuli pienen pieniksi kuutioiksi. Kuumenna voi kattilassa ja freesaa sipulikuutioita ja hienonnettuja sieniä siinä viitisen minuuttia. Lisää kanaliemi, portviini ja persiljasilppu, suola ja rouhittu mustapippuri kattilaan. Keitä keitosta kasaan puolisen tuntia. Kaada keitto tehosekoittimeen kuohukerman kanssa ja soseuta hyvin. Kaada sosekeitto takaisin kattilaan ja anna kiehahtaa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Viinilasillinen

Korvasienikeiton kanssa tarjottavaksi soveltuu erinomaisesti raikas samppanja, hyvä kuohuviini tai vivahteikas valkoviini.

Salomon Undhof Franciscus Grüner Veltliner, Itävalta. Alkon nro 517797. Hinta 14,99€.
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, mineraalinen, yrttinen.

Campo Viejo Cava Brut Reserva, Espanja. Alkon nro 538677. Hinta 10,01€.
Erittäin kuiva, keskihapokas, hedelmäinen, maanläheisen mineraalinen.

Mumm Cordon Rouge Brut, Ranska. Alkon nro 008741. Hinta 39,98€.
Erittäin kuiva, hapokas, hedelmäisen sitruksinen, kevyen mineraalinen

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

 

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: