Kalaruoka Reseptit

Rapeat muikut uunissa ja pinaatti-perunamuusi

4.7/5 - (51 votes)

Kokeile muikkujen valmistamista rapeiksi uunissa. Ja muikkujen seuraksi pitää olla tietysti perunamuusia. Tällä kertaa se maustettiin pinaatilla.

Rapeat muikut uunissa ja pinaatti-perunamuusi (4 hlölle)

  • 400 g muikkuja perattuna
  • 8 hapankorppua
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1/2 tl rouhittua valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  • 50 g voita
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 800 g perunoita (jauhoinen lajike)
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • suolaa
  • 1 dl tuoretta tilliä

Hienonna hapankorput tehosekoittimessa hienoksi muruksi. Lisää kulhossa hapankorppumurun joukkoon ruisjauhot, valkopippuri, ja suola. Pyörittele muikut seoksessa kauttaaltaan. Sulata voi. Kaada voi ja oliiviöljy leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Pyörittele muikkuja voi-öljyseoksessa varovasti ettei jauhotus irtoa sekä asettele muikut tasaisesti pellille. Voit kaataa ylijääneet hapankorppuseoksen muikkujen päälle. Paista uunin yläosassa 210°C noin 15 minuuttia, kunnes muikut ovat kullanruskeita. Käännä muikut kerran paiston puolivälissä.

Kuori perunat. Laita perunat kattilaan ja laske siihen vettä siten, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää keitinveteen runsaasti suolaa (noin 8 tl). Suola ei ehdi imeytyä keittämisen aikana perunoihin kokonaan, mutta maustavat niitä sopivasti. Keitä perunat täysin kypsiksi (noin 30 min). Kaada keitinvettä pois siten, että sitä jää noin 1dl kattilaan. Hienonna pinaatti erittäin hienoksi. Lisää hienonnettu pinaatti perunoiden joukkoon, sekoita ja anna seoksen hautua kannen alla muutama minuutti. Survo perunat survimella hienoksi. Lisää joukkoon kerma ja voi sekä sekoita tasaiseksi.

Annostele lautaselle pinaattiperunamuusia, rapeita muikkuja ja koristele tillillä.

Viinilasillinen

Jacob’s Creek Double Barrel Chardonnay, Australia. Alkon nro 919653. Hinta 18,48€.
Kuiva, hapokas, omenainen, sitruksinen, mausteinen, kevyen paahteinen.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close