Herkullinen chorizorisotto

15.2.2013

Herkullinen chorizorisotto
21 arviota - 4.8

Herkullisen risoton valmistaminen kotona ei ole vaikeaa. Kun käytät laadukkaita raaka-aineita, palkitsee lopputulos varmasti. Tämä risotto maustetaan viehkeän punaisella ja aromaattisella Pinot Noir –rypäleistä valmistetulla punaviinillä sekä maistuvalla chorizomakkaralla ja sienillä.

Punaviini-chorizorisotto ja metsäsieniä

  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 kpl banaanisalottisipuli
  • 3 dl punaviiniä
  • 5 dl kasvislientä (esim. Puljonki)
  • 150 g Parmesaanijuustoa
  • 100 g normaalisuolaista voita
  • 200 g chorizomakkaraa
  • 50 g kuivattuja sieniä (suppilovahveroita, kanterelleja tai tatteja)

Kuori ja hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi. Kuumenna kasarissa nokare voita ja lisää siihen sipulit ja risottoriisi. Kuullota miedolla lämmöllä riisiseosta koko ajan hämmentäen. Kun riisi on läpikuultavaa, kaada punaviini kasariin. Anna viinin imeytyä riisiin, jonka jälkeen lisää vähitellen kasvislientä. Seoksen tulee kiehua kevyesti poreilemalla. Lisää nestettä, kunnes riisi on kypsää ja kermaista. Eri riisimerkit vaativat hieman eri määrän nestettä, mutta kasvisliemen loppuessa voit hyvin käyttää vettä. Riisi vaatii kypsyäkseen noin 15-20 minuuttia. Risoton tulee olla koostumukseltaan löysähköä. Lisää lopuksi Parmesaanilastut ja voi sekä ota risotto pois liedeltä. Anna sen vetäytyä viisi minuuttia ennen tarjoilua.

Liota kuivatut sienet vedessä ja purista ne kuiviksi. Paista sieniä kuivalla paistinpannulla muutama minuutti ja lisää pannulle hyvälaatuista suolaa ja ripaus mustapippuria suoraan myllystä. Leikka makkata ohuiksi viipaleiksi. Paista Chorizomakkarat rapeiksi paistinpannulla. Lisää makkarat ja sienet risoton päälle.

Viinilasillinen

Henri Bourgeois Sancerre Les Baronnes Pinot Noir, Ranska. Alkon nro 496597. Hinta 19,98€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapokas, kypsän punamarjainen, viehkeän yrttinen, mausteinen, laadukas.

Castillo de Molina Pinot Noir Reserva, Chile. Alkon nro 455377. Hinta 11,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karpaloinen, miellyttävän mausteinen, kukkaisen vaniljainen.

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: