Pavlova on kesäherkku

7.8.2014

Pavlova on kesäherkku
9 arviota - 4.8

Venäläinen ballerina Anna Pavlova teki tarinan mukaan lähtemättömän vaikutuksen australialaiseen keittiömestariin, joka kehitti ihailemalleen naiselle pavlovakakun. Marjaisen marenkiunelman keveys, kuohkeus ja herkullisuus tekevät jälkiruoasta varsinaisen kesäherkun!

Pavlova_5

Pavlova (4 henkilölle)

  • 4 kpl kananmuna
  • 200 g hienoa sokeria
  • ½ l mansikoita
  • ½ l mustikoita
  • ½ l vadelmia
  • 2 dl kuohukermaa (+sokeria)
  • 200 g vadelmia
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl kuohuviiniä

Pavlova_7

Erottelu kananmunista valkuaiset. Katso, että yhtään keltuaista ei pääse valkuaisten joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäämällä sokeria koko ajan vähän kerrallaan. Sokerin tulee sulaa valkuaisten joukkoon. Valmis vaahto on kiiltävää ja niin kovaa, ettei se valu käännettäessä kulho ylösalaisin. Pursota vaahto pieniksi ruusukkeiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista miedossa 110°C lämmössä uunissa noin 1 tunti ja 30 minuuttia, kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä. Jäähdytä valmiit marengit huoneenlämmössä.

Halkaise vaniljatanko ja ota siemenet talteen. Laita vadelmakastikkeen ainekset (vadelmat, vaniljansiemenet, sokeri ja kuohuviini) kattilaan ja anna kiehua hymyillen 15 minuuttia. Siivilöi kastike ja jäähdytä jääkapissa.

Vaahdota kuohukerma ja mausta mieleiseksesi hienolla sokerilla.

Kokoa annos asettamalla kerroksittain marenkia, kermavaahtoa, vadelmakastiketta ja marjoja. Nauti annos välittömästi.

Pavlova_3

Viinilasillinen

Barefoot Pink Moscato, Yhdysvallat. Alkon nro 427967. Hinta 8,49€.
Makea, keskihapokas, hedelmäinen, vadelmainen, kukkainen.

La Caliera Moscato d’Asti, Italia. Alkon nro 557844. Hinta 7,66€ (0,375l).
Makea, pirskahteleva, hapokas, rusinainen, sitruksinen, kukkainen.

Valdivieso Moscato Demi Sec, Chile. Alkon nro 008931. Hinta 8,49€.
Puolikuiva, keskihapokas, hedelmäinen, rusinainen, hunajainen.

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: