Muikunmätiä ja itämaisia makuja herkutteluhetkiin

15.1.2013

Muikunmätiä ja itämaisia makuja herkutteluhetkiin
16 arviota - 4.6

Kun halutaan kokata jotain hienostunutta ja maistuvaa, ei alkupalan tarvitse olla vaikeatekoinen ja aikaavievä. Tässä reseptissä mäti saa vierelleen mielenkiintoiset kumppanit; limen ja korianterin. Loistava viinivalinta on hedelmäinen ja sitruksinen samppanja tai kuohuviini.

Muikunmätiä ja korianteri-lime smetanaa (4-6 henkilölle)

  • 200 g muikun- tai siianmätiä
  • 2 dl smetanaa
  • 1 kpl tuore korianteriruukku
  • ½ kpl lime
  • ½ tl hyvälaatuista suolaa
  • ½ tl hienoa sokeria
  • ruislastuja (tai ohutta ruisleipää)

Raasta limen kuori hienoksi raasteeksi ja silppua korianterin lehdet hienoksi silpuksi. Sekoita smetanan sekaan raastettu limenkuori ja silputtu korianteri. Annan maustua jääkaapissa tunnin verran. Voit annostella mädin ja maustetun smetanan suoraan lastuille tai vaihtoehtoisesti laittaa muikun mädin, smetanan ja ruislastut pöytään erillisiin pieniin kuppeihin. Tällöin jokainen voi valmistaa itse annospalan eikä ruislastu kostu ennenaikaisesti ja menetä rapeuttaan.

Kuohuva viinilasillinen

Laurent-Perrier Brut. Ranska, AC Champagne. Alkon nro 008621. Hinta 42,90 €
Erittäin kuiva, hapokas, raikkaan hedelmäinen, sitruksinen, mineraalinen, hienostunut

Castellblanch Cara. Espanja, Do Cava. Alkon nro 008971. Hinta 8,98 €
Kuiva, sitruksisen yrttinen, runsaan hedelmäinen

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: