Ihana Mudcake

29.4.2013

Ihana Mudcake
14 arviota - 4.9

On aika ottaa kevät vastaan! Vappuvieraille tarjotaan maistuvaa suklaista Mud Cakea, joka voidaan pitkälti valmistaa jo edellisenä päivänä. Tällöin myös kokille jää aikaan juhlimiseen ja seurusteluun.

Mudcake_1

Suklainen Mud Cake ja vadelmakastike

  • 200 g tummaa leivontasuklaata (yli 70% kaakaota)
  • 200 g voita
  • 4 kpl munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g vadelmia
  • 1/2 kpl vaniljatanko
  • 1 dl sokeria

Mudcake_4

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata tumma suklaa ja voi kattilassa. Jäähdytä suklaaseosta hieman ja kaada se munasokeriseokseen ohuena nauhana samalla munaseosta sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja nostele jauhoseos varovasti taikinan sekaan. Kaada seos voideltuun ja kaakaojauheella jauhotettuun pyöreään vuokaan (halkaisija 25-30cm). Paista uunin alatasolla (200°C) noin 15 minuuttia. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua.

Halkaise vaniljatanko ja ota siemenet talteen. Laita vadelmakastikkeen ainekset (vadelmat, vaniljansiemenet ja sokeri) kattilaan ja anna kiehua hymyillen 15 minuuttia. Siivilöi kastike ja jäähdytä jääkapissa. Voit käyttää annoksen koristeluun myös hieman sulanutta vaniljajäätelöä tai vaniljakreemiä.

Mudcake_2

Viinilasillinen

Vappuna nautitaan kuohuvan lisäksi myös aromaattisia valkoviinejä.

Gisselbrecht Riesling Tradition, Ranska. Alkon nro 544397. Hinta 11,99€.
Kuiva, hapokas, kevyen omenainen, persikkainen, miellyttävän mineraalinen.

Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition, Ranska. Alkon nro 579337. Hinta 13,29€.
Puolimakea, keskihapokas, hunajaisen mausteinen, viehkeän kukkainen.

Riesling Grand Cru Muenchberg, Ranska. Alkon nro 591987. Hinta 19.68€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, hennon hunajainen, tyylikäs.

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Gisselbrecht

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirsi huhtikuu 30, 2013 11:53

Tätä täytyy heti kokeilla. Kiitos tästä.

mikko huhtikuu 30, 2013 15:56

Kiitos!

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: