Merimiehen parhaat simpukat

25.11.2016

Post image for Merimiehen parhaat simpukat
Merimiehen parhaat simpukat
22 arviota - 4.82

Juhliin ei tarvita kuin samppanjaa ja höyryävä annos simpukoita. Simpukoiden valmistaminen on todella yksinkertaista, nopeaa ja hauskaa puuhaa. Hauska tapa nauttia simpukoita on käyttää jo syödyn simpukan kuorta pihteinä.

merimiehensimpukat_1

Merimiehen simpukat (6 henkilölle)

  • 1,5 kg sinisimpukoita
  • 500 g sydänsimpukoita
  • 5 dl kalalientä (esim. Puljonki)
  • 4 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl kuivaa kuohuviiniä
  • 2 kpl banaanisalottisipuleita
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 kpl fenkoli
  • 5 cm pala sitruunaruohoa
  • 2 rkl ruokosokeria
  • hyvälaatuista suolaa (liemeen)
  • öljyä

Kuori sipulit ja viipaloi ne pienen pieniksi kuutioiksi. Poista sitruunaruohosta yli kerros ja leikkaa se pieneksi silpuksi. Poista fenkolista vihreät osat ja kuutioi se pienen pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuli- ja fenkolikuutioita ja sitruunaruohoa isossa kattilassa pienessä tilkassa öljyä viitisen minuuttia. Älä ruskista seosta. Lisää kattilan lämpötilaa ja kaada joukkoon valkoviini. Anna kiehahtaa, jonka jälkeen kattilaan lisätään kalaliemi. Lisää kattilaan suolaa (n. 2-3 tl) ja ruokosokeria (2 rkl) ja keitä liemipohjaa kasaan puolisen tuntia. Tarkasta suolan riittävyys. Lisää kuohuviini liemeen juuri ennen simpukoiden lisäämistä

Pese simpukat huolellisesti ja tarkista ettei niiden joukosta löydy täysin avonaisia ja rikkoutuneita simpukoita. Nyhdä pois simpukoiden parta kuorien saranapuolelta veitsen terää käyttäen. Simpukat lisätään voimakkaasti kiehuvaan liemeen, sillä keitoksen lämpötila laskee nopeasti simpukoita lisättäessä. Laita kansi kattilan päälle ja anna höyrystyä 8 minuuttia.

Valmiit simpukat voit annostella isoon kulhoon tai erillisiksi annoksiksi. Tarjoile simpukoiden kanssa tuoretta leipää, jota voidaan kastaa aromaattiseen liemeen. Voit nauttia simpukoita käyttämällä jo syödyn simpukan kuorta pihteinä. Nosta simpukankuoripihdeillä seuraava simpukanliha kätevästi suuhun.

merimiehensimpukat_3

Samppanjalasillinen

Laurent-Perrier Brut, Ranska. Alkon nro 008621. Hinta 44,90€.
Erittäin kuiva, erittäin hapokas, hedelmäisen sitruksinen, hienostuneen mineraalinen.

Lanson Black Label Brut, Ranska. Alkon nro 008681. Hinta 44,90€.
Erittäin kuiva, erittäin hapokas, hedelmäisen sitruksinen, miellyttävän mineraalinen.

Louis Roederer Brut Premier, Ranska. Alkon nro 578457. Hinta 52,90€.
Erittäin kuiva, hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, mineraalinen, tyylikkään tasopainoinen.

 

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

 

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: