Lomo tapas

13.3.2013

Lomo tapas
Anna arviosi ?

Espanjalaiset rakastavat lomoa. Ilmakuivattu porsaan ulkofilee on vähemmän tunnettu tuote Suomessa, mutta löydät sitä kyllä kaikista hyvistä lihakaupoista. Yksinkertainen tapasannos syntyy leikkaamalla lomosta ohuen ohuita siivuja. Asettele siivut lautaselle ja kaada niiden päälle loraus hyvälaatuista oliiviöljyä. Ripottele vielä annoksen päälle hieman Maldon-suolaa. Lampaanmaidosta valmistetty Manchego-juusto ja hyvä viini täydentävät makunautintoa!

Nyt saat lomoa suoraan Alambiquen verkkokaupasta –> Alambique

Paras lomo syntyy käsin tehtynä mustista Iberian sioista. Lihan marinointi kestää 3 – 4 päivää ja siihen käytetään suolaa, paprikaa sekä valkosipulia. Tämän jälkeen filee muotoillaan ja sidotaan narulla. Lomon kyspsytys kestää yleensä vähintään 120 päivää siihen erityisesti suunnitellussa kuivatushuoneessa.

Espanjalaisia gourmet-tuotteita tuo maahan Alambique, jonka valikoimista löytyvät mm. lomo, ilmakuivatut kinkut ja oliiviöljyt. Tuotteet ovat saaneet maailmalla lukuisia palkintoja.

Viinilasillinen

Chianti Ruffino. Alkon nro 007011. Hinta 9,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hienon yrttinen, karpaloinen.

Campo Viejo. Espanja, Rioja 2008. Tempranillo. Alko nro 6941. Hinta 10,29.
Punainen, karpaloinen tuoksu ja täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa sekä hennon tamminen maku.

Campo Viejo Reserva. Espanja, Rioja 2006. Tempranillo, Garnacha, Mazuelo. Alko nro 6576. Hinta 13,80.
Punainen, kypsän kirsikkainen tuoksu ja keskitäyteläinen, mausteinen, nahkainen ja pitkä maku.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: