Lohitartar ja lime-mascarpone

19.12.2019

Makunystyröitä hivelevän alkuruoan saat lohitartarista, basilikalla ja limellä maustetusta mascarpone-juustosta sekä saaristolaisleivästä. Tuleeko tästä suosikkiannoksenne?

Lohitartar+basilikakreemi_5

Lohitartar & basilika-lime mascarpone-juusto saaristolaisleipä (4 hlölle)

Lohitartar:

  • 500 g lohta
  • 2 rkl merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ kpl ruohosipuliruukku
  • 2 rkl limemehua
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa

Basilika-lime mascarpone-juusto

  • 1 kpl basilikaruukku
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2 rkl limemehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 200 g jokiravunpyrstöjä

Lohitartar+basilikakreemi_3

Pyyhi lohipala talouspaperilla. Poista kalafileestä ruodot ja nahka. Ripottele suola ja sokeri kalan pintaan tasaisesti. Anna kalan graavautua kylmässä vuorokauden ajan.

Pyyhi kalan pinnalta irtosuola pois. Hienonna kala pieniksi kuutioiksi terävällä veitsellä. Hienonna myös ruohosipuli. Sekoita ainekset keskenään ja mausta limemehulla, pippurilla ja suolalla.

Lisää mascarponejuuston sekaan hienonnettu basilika, limemehu sekä suola ja sokeri. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Liekkaa saaristolaisleipä noin kiekoiksi (halkaisija n.8cm). Asettele lohitartaria leivälle noin senttimetrin paksuudelta. Lisää lohikerroksen päälle vastaavan paksuinen kerros basilika-limekreemiä. Lisää päälle vielä kerros lohitartaria. Koristele leipä jokiravunpyrstöillä.

Lohitartar+basilikakreemi_1

Kuohuviinilasillinen

Wolfbergerin viinitalo pyrkii valmistamaan persoonallisia viinejä, joissa alueen maaperä ja rypälelajikkeet saavat omat erityispiirteensä esille. Wolfberger on tunnettu erityisesti Cremanteistaan, jotka ovat samppanjamenetelmällä valmistetuista kuohuviinejä. Wolfberger olikin tämän suhteellisen uuden tyypityksen luojia 1976. Cremant d’Alsace valmistetaan tavallisesti Pinot Blanc –rypäleistä.

Wolfberger Crémant d’Alsace Brut. Ranska, AC Crémant d’Alsace. Alkon nro 008814. Hinta 15,48€.
Erittäin kuiva, raikkaan hapokas, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, tyylikkään mineraalinen

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Lohitartar+basilikakreemi_4

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Boel huhtikuu 10, 2020 16:19

Hej. Ser läcker ut och smakar säkert jättegott. Måste ändra lite på receptet till glutenfritt bröd.
Går säkert bra. Tack.för fint recept. Glad Påsk!
BR

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: