Lohitartar ja lime-mascarpone

17.12.2016

Post image for Lohitartar ja lime-mascarpone
Lohitartar ja lime-mascarpone
62 arviota - 4.79

Makunystyröitä hivelevän alkuruoan saat lohitartarista, basilikalla ja limellä maustetusta mascarpone-juustosta ja saaristolaisleivästä. Onko tämä joulupöydän suosikkiannos?

Lohitartar+basilikakreemi_5

Lohitartar & basilika-lime mascarpone-juusto saaristolaisleipä (4 hlölle)

Lohitartar:

  • 500 g lohta
  • 2 rkl merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ kpl ruohosipuliruukku
  • 2 rkl limemehua
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa

Basilika-lime mascarpone-juusto

  • 1 kpl basilikaruukku
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2 rkl limemehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 200 g jokiravunpyrstöjä

Lohitartar+basilikakreemi_3

Pyyhi lohipala talouspaperilla. Poista kalafileestä ruodot ja nahka. Ripottele suola ja sokeri kalan pintaan tasaisesti. Anna kalan graavautua kylmässä vuorokauden ajan.

Pyyhi kalan pinnalta irtosuola pois. Hienonna kala pieniksi kuutioiksi terävällä veitsellä. Hienonna myös ruohosipuli. Sekoita ainekset keskenään ja mausta limemehulla, pippurilla ja suolalla.

Lisää mascarponejuuston sekaan hienonnettu basilika, limemehu sekä suola ja sokeri. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Liekkaa saaristolaisleipä noin kiekoiksi (halkaisija n.8cm). Asettele lohitartaria leivälle noin senttimetrin paksuudelta. Lisää lohikerroksen päälle vastaavan paksuinen kerros basilika-limekreemiä. Lisää päälle vielä kerros lohitartaria. Koristele leipä jokiravunpyrstöillä.

Lohitartar+basilikakreemi_1

Kuohuviinilasillinen

Wolfbergerin viinitalo pyrkii valmistamaan persoonallisia viinejä, joissa alueen maaperä ja rypälelajikkeet saavat omat erityispiirteensä esille. Wolfberger on tunnettu erityisesti Cremanteistaan, jotka ovat samppanjamenetelmällä valmistetuista kuohuviinejä. Wolfberger olikin tämän suhteellisen uuden tyypityksen luojia 1976. Cremant d’Alsace valmistetaan tavallisesti Pinot Blanc –rypäleistä.

Wolfberger Crémant d’Alsace Brut. Ranska, AC Crémant d’Alsace. Alkon nro 008814. Hinta 14,38€.
Erittäin kuiva, raikkaan hapokas, kypsän hedelmäinen, sitruksinen, tyylikkään mineraalinen

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Lohitartar+basilikakreemi_4

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Alexander Trivedi joulukuu 27, 2016 11:57

Hyvän näköistä! jokiravun sijaan kävis varmaan punarapu? 🙂

mikko joulukuu 27, 2016 13:17

Kaikki ravut varmasti käyvät. Mikko

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: