Aromaattinen kukkakaalikeitto

20.12.2012

Aromaattinen kukkakaalikeitto
10 arviota - 4.1

Jouluna herkutellaan, mutta sitä ennen voimme syödä hieman kevyemmin. Kukkakaalikeitto hurmaa alkuruokana ja sopii mainiosti myös kevyeksi lounaaksi. Hieman erilaisen makuelämyksen saat tarjoilemalla keiton viilennettynä. Aromikas keitto on mitä mainioin myös hiilihydraatteja karttaville.

Kukkakaalisosekeitto (4-6 hlölle)

  • 1 kpl kukkakaali (n. 750g)
  • 1 kpl fenkoli (n. 200g)
  • 1 kpl hapokas omena
  • 3 kpl kevätsipuleita (ei varsia)
  • 3 cm pala sitruunaruohoa
  • 3 dl kasvislientä (esim. Puljonki)
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 20 g voita
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl hyvälaatuista suolaa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • annoksen koristeluun mustikkasiirappia

Poista kukkakaalista vihreät lehdet ja paloittele se. Kuori ja paloittele omena, fenkoli ja kevätsipulit. Viipaloi sitruunaruoho ohuiksi siivuiksi. Laita paloittelemasi ainekset kattilaan ja kuullota niitä voissa viisi minuuttia miedolla lämmöllä. Älä ruskista kasviksia. Lisää kattilaan valkoviini, kasvisliemi, suola, sokeri ja mustapippuri. Keitä 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta keitto joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella samettimaisen hienoksi. Lisää keittoon kevyesti vaahdotettu kuohukerma ja anna keiton kiehahtaa. Koristele mustikkasiirapilla. Siirappi antaa hienostuneen aromin keittoon.

 

Olutlasillinen

Esrella Damm Inedit on ainutlaatuinen olut, joka on hedelmäinen maultaan ja kukkaisa tuoksultaan. Sen on kehittänyt huippukokki Ferran Adriá. Tämä mielenkiintoinen olut on sekoitus ohra- ja vehnämaltaita, humalaa, korianteria, appelsiinin kuorta, lakritsaa, hiivaa ja vettä. Pullotuksen jälkeen tapahtuva toinen käyminen aiheuttaa oluessa sen hiukan samean ulkonäön. Käytä oluen tarjoiluun valkoviinilasia ja täytä se vain puolilleen.

Estrella Damm Inedit 0,75l, Espanja. Alkon nro 783967. Hinta 6,99€
Keltainen, samea, kevyt, miedosti humaloitu, hedelmäinen

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: