Kana-Wallenbergin pihvit

17.10.2013

Kana-Wallenbergin pihvit
28 arviota - 4.61

Kanan jauheliha sopii loistavasti Wallenbergin pihvien raaka-aineeksi. Hyvin varustetut ruokakaupat myyvät kananfileestä jauhettua lihaa. Muista varmistaa, että liha on jauhettu samana päivänä rintafileistä.

KanaWallenberg_3

Kana-Wallenberg ja coucous (4 henkilölle)

  • 500 g kanan rintafileistä jauhettu lihaa
  • 3 kpl salottisipuleita
  • 3 kpl kananmunan keltuaisia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl maustepippuria
  • 2 dl korppujauhoja
  • runsaasti voita paistamiseen
  • 3 dl couscousia
  • 3 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl paprika
  • 1 rs kirsikkatomaatteja
  • 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 50 g voita
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Jauha kanan rintafileet lihamyllyssä tai osta valmiiksi jauhettua lihaa. Leikkaa sipulit hienon hienoiksi kuutioiksi. Vaivaa kananliha, sipuli, keltuaiset, suola, rouhittu maustepippuri sekä kuohukerma tasaiseksi massaksi. Kaikkien ineiden tulee olla erittäin kylmiä. Massan tulisi olla hyvin tahmeaa, mutta silti muovailtavissa. Muotoile lihamassasta sopivan kokoisia pihvejä kostutetuin käsin ja kääntele ne korppujauhoissa. Paista pihvejä runsaassa voissa 5 minuuttia molemmin puolin.

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää veteen suola ja couscous-suurimot. Sekoita ja nosta kattila levyltä. Anna hautua kannen alla 10 minuuttia, jonka jälkeen sekoita suurimot haarukalla irtonaiseksi. Kuullota voissa paistokasarissa hienonnettu sipuli, pieniksi kuutioiksi leikattu paprika ja puolitetut kirsikkatomaatit. Lisää kasvisseokseen couscous-suurimot sekä hienonnettu ruohosipuli ja rouhittua mustapippuri.

KanaWallenberg_4

Viinilasillinen

Ogier Côtes du Rhône La Promesse Rouge hanapakkaus. Alkon nro 455578. Hinta 33,90€.
Keskitäyteläinen, vähätanniininen, kirsikkainen, kevyen mausteinen, hennon yrttinen.

Pasqua Sanzeno Cabernet Sauvignon Merlot hanapakkaus 3l. Alkon nro 005384. Hinta 28,50€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän marjainen, aavistuksen vaniljainen.

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

KanaWallenberg_2

 

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: