Kana- ja jättikatkarapuleivät

4.6.2014

Kana- ja jättikatkarapuleivät
9 arviota - 4.3

Kesällä on aikaa vaihtaa kuulumiset ystävien kesken. Ystäville halutaan tarjota herkkuja, mutta keittiössä vietetty aika mielellään minimoidaan. Näiden aromaattisten leipien täytteet voidaan valmistaa jo edellisenä päivänä. Vieraiden saapuessa kootaan leivät ja nostetaan hanapakkaus viiniä seurustelujuomaksi.

Gourmetleipa_6

Maukkaat kanaleivät (10 kpl)

  • 10 kpl viipaletta paahtoleipää
  • 3 kpl kananrintafileitä
  • 12 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 5 rkl kapriksia
  • 50 g Cashewpähkinöitä
  • 50 g pinjansiemeniä
  • 100 g siitakesieniä
  • 2 kpl kananmunia
  • 3 dl rypsiöljyä
  • ½ kpl lime
  • hyvälaatuista suolaa
  • sokeria
  • voita
  • mustapippuria
  • valkopippuria

Paista kananrintafileet kuumalla paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Fileitä paistetaan ainoastaan minuutti molemmilta puolilta. Nostele kauniinväriset fileet uunipellille ja laita ne uuniin kypsymään kymmeneksi minuutiksi (200°C). Annostele foliopaperin päälle 2 tl hyvälaatuista suolaa ja 1 tl vastarouhittua mustapippuria (yhtä fileetä kohden). Kääri kananrintafileet yksitellen tiukaksi kääröksi ja anna vetäytyä puoli tuntia. Jäädytä fileet ja leikkaa niistä ohuita siivuja.

Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuaiset ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, 1 tl suolaa sekä 1 tl sokeria. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljy ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa.

Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit ja kaprikset pienen pieniksi kuutioiksi. Lisää ne majoneesiin.

Paahda cashewpähkinöitä, pistaasinsiemeniä sekä puolitettuja siitakesieniä kuumalla ja kuivalla paistinpannulla viitisen minuuttia. Seos on valmis, kun pähkinät ja siemenet saavat kauniin tumman värin ja niiden luontainen öljy irtoaa.

Muotoile leipäsiivut pyöreiksi muotin avulla, jonka halkaisija on noin kahdeksan senttimetriä. Nostele leipäviipaleille tomaatti-kaprismajoneesia, ohuita kananviipaleita sekä paahdettuja siemeniä, pähkinöitä ja sieniä.

Herkulliset jättikatkarapuleivät (10 kpl)

  • 10 kpl viipaletta vuokaruisleipää (esim. Real)
  • 30 kpl jättikatkaravunpyrstöjä
  • ½ rku tuoretta korianteria
  • 3 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 3 cm pala sitruunaruohoa
  • 1 kpl mieto chilipaprika
  • 2 kpl kananmunia
  • 3 dl rypsiöljyä
  • ½ kpl lime
  • hyvälaatuista suolaa
  • sokeria
  • voita
  • mustapippuria

Valmista perusmajoneesi kanaleipien ohjeen mukaisesti. Hienonna korianteri. Leikkaa inkivääri, sitruunaruoho ja chili pienen pieneksi kuutioiksi. Lisää ainekset majoneesiin. Anna maustua vähintään tunnin ajan.

Muotoile leipäsiivut pyöreiksi muotin avulla, jonka halkaisija on noin kahdeksan senttimetriä. Nostele leipäviipaleille itämainen majoneesi sekä jättikatkaravunpyrstöt. Koristele korianterinlehdillä.

Viinilasillinen

Ystävien kanssa jutustelu sujuu mukavasti nautittaessa pirteää ja hedelmäistä viilennettyä valkoviiniä. Hanapakkaus säilyy pitkään viileänä.

Hardys VR Chardonnay hanapakkaus 3 l, Australia. Alkon nro 568238. Hinta 29,90 €
Kuiva, keskihapokas, pirteän mausteinen, trooppisen hedelmäinen, miellyttävän sitruksinen

Hardys VR Chardonnay 0,75 l, Australia. Alkon nro 568237. Hinta 7,98 €
Kuiva, keskihapokas, pirteän mausteinen, trooppisen hedelmäinen, miellyttävän sitruksinen

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: