Kampasimpukkaa ja lehtikaalia

27.3.2015

Post image for Kampasimpukkaa ja lehtikaalia
Kampasimpukkaa ja lehtikaalia
27 arviota - 4.7

Suussa sulavassa reseptissä sitruunaöljyllä ja cashewpähkinöillä maustetut lehtikaalisipsit toimivat petinä sitruunamajoneesille ja kampasimpukoille. Annos koristellaan punaviinissä haudutetulla punasipulilla.

Kampasimpukoita ja lehtikaalia

Kampasimpukka lehtikaalipedillä, sitruunamajoneesi & marinoitu punasipuli (8 hlölle)

  • 8 kpl kampasimpukoita
  • paistamiseen voita
  • ripaus hyvälaatuista suolaa
  • 150 g lehtikaalia
  • 1 dl sitruunaöljyä
  • 3 dl cashewpähkinöitä
  • 1 tl hyvälaatuista suolaa
  • 2 kpl punasipuleita
  • 3 dl punaviiniä
  • 1 tl suolaa

Huuhtele lehtikaalit, poista niistä keskiruoti ja revi pienemmiksi paloiksi. Murskaa pähkinät rouheeksi ja lisää pähkinärouheeseen sitruunaöljy sekä suola. Pyörittele lehtikaalinpaloja sitruunaöljyssä ja nostele leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa (150˚C) 15-20 minuuttia kunnes sipsit ovat rapeita.

Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Lämmitä kattilassa punaviini kiehuvaksi sekä lisää joukkoon suola ja sipulit. Anna sipuleiden hautua puolisen tuntia. Nostele sipulit reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle.

Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuaiset ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää tehosekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, ½ tl suolaa, ½ tl ja sinappi. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljyt (aloita sitruunaöljystä) ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Lisää kampasimpukoiden pinnalle hieman suolaa. Kampasimpukat paistetaan kuumalla kuparipannulla. Paistoaika n. 45 sekuntia / puoli. Käytä paistamiseen kirkastettua voita. Kuparipaistinpannun etuna on, että se saadaan tarpeeksi kuumaksi.

Kokoa annos amuse bouche lusikoille. Asettele lusikan pohjalle lehtikaalisipsi sekä sen päälle sitruunamajoneesia ja kampasimpukka. Koristele annos vielä majoneesilla ja punasipulilla.

LehtikaaliKampasimpukka_3

Viinilasillinen

Dopff Riesling Réserve, Ranska. Alkon nro 007561. Hinta 14,70.
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, hennon aprikoosinen, mineraalinen, hennon petrolinen.

Gentil Hugel, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 12,99€.
Kuiva, hapokas, miellyttävän yrttinen, sitruksinen, kevyen mausteinen.

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Dopffriesling

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: