Kampasimpukka-sienirisotto

21.3.2015

Post image for Kampasimpukka-sienirisotto
Kampasimpukka-sienirisotto
26 arviota - 4.8

Vanilljalla aromisoidut kampsasimpukat rakastavat saada kaveriksensa herkullisen suppilovahverorisoton. Vaniljan hieno aromi korostaa metsäisen sienirisoton makua.

Kampasimpukat_sienirisotto_1

Marinoidut kampasimpukat ja suppilovahverorisotto (6 hlölle)

  • 18 kpl kampasimpukoita
  • ½ kpl vaniljatanko
  • ½ dl oliiviöljy
  • suolaa
  • 50g kuivattuja suppilovahveroita
  • 2 kpl banaanisalottisipuli
  • 1 cm pala juuriselleriä
  • 2 cm pala palsternakkaa
  • 1 rku tuoretta ruohosipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sherryviinietikkaa
  • 3 tl hyvälaatuista suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 4 dl risottoriisiä
  • 3 dl kuivaa kuohuviiniä
  • 5 dl kalalientä (esim. Puljonki)
  • 150 g Parmesaanijuustoa
  • 100 g normaalisuolaista voita

Kuori ja leikkaa sipuli, juuriselleri ja palsternakka pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä kasarissa viisi minuuttia oliiviöljyssä. Lisää liotetut ja hienonnetut sienet ja anna nesteen haihtua. Mausta suolalla, sokerilla ja sherryviinietikalla. Lisää joukkoon silputtu ruohosipuli ja risottoriisi. Kuullota seosta miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen. Kun riisi on läpikuultavaa, kaada kuohuviini kasariin. Anna kuohuviinin imeytyä riisiin, jonka jälkeen lisää vähitellen kalalientä. Seoksen tulee kiehua kevyesti poreilemalla. Lisää nestettä, kunnes riisi on kypsää ja kermaista. Eri riisimerkit vaativat hieman eri määrän nestettä, mutta kalaliemen loppuessa voit hyvin käyttää vettä. Riisi vaatii kypsyäkseen noin 15-20 minuuttia. Risoton tulee olla koostumukseltaan löysähköä. Lisää lopuksi Parmesaanilastut ja voi sekä ota risotto pois liedeltä. Anna sen vetäytyä viisi minuuttia ennen tarjoilua.

Halkaise vaniljatanko ja ota talteen veitsen tylpällä puolella vaniljansiemenet. Laita vaniljan siemenet ja oliiviöljy kulhoon. Sekoita ja lisää joukkoon kampasimpukat. Anna marinoitua 30 minuuttia. Ota simpukat marinadista ja lisää niiden pinnalle hieman Maldon-suolaa. Kampasimpukat paistetaan suhteellisen kuumalla kuparipannulla. Paistoaika n. 45 sekuntia / puoli. Käytä paistoöljynä marinadia. Kuparipaistinpannun etuna on, että se saadaan tarpeeksi kuumaksi.

Kampasimpukat_sienirisotto_2

Viinilasillinen

Wolfberger Riesling-Pinot Gris, Ranska. Alkon nro 576947. Hinta 13,46€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, trooppisen hedelmäinen, kukkaisa, mineraalinen.

Anakena Ona Viognier Riesling Chardonnay, Chile. Alkon nro 510647. Hinta 14,52€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, kukkaisen hedelmäinen, mausteinen.

Yalumba Y Series Barossa Riesling, Australia. Alkon nro 580607. Hinta 9,99€
Kuiva, hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, hennon mineraalinen

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

WolfbergerRiesling_PinotGrigio

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: