Kampasimpukoita ja sienipannukakkua

28.4.2014

Kampasimpukoita ja sienipannukakkua
14 arviota - 4.8

Hienon alkuruoan tai pääruoan saat kampasimpukoista, sienipannukakusta, kirpeästä salsasta ja fenkolipyreestä. Annoksen komponentit täydentävät hienosti toisiaan. Viiniksi suosittelen aromaattista Viognieria, hapokasta ja hedelmäistä Sauvignon Blancia tai hienostuneen hedelmäistä Rieslingiä.

Kampasimpukka+sienipannukakku_3

Kampasimpukat, suppilovahveropannukakku, kasvissalsa ja fenkolipyree (4 henkilölle) 

  • 12 kpl kampasimpukoita
  • kirkastettua voita paistamiseen
  • hyvälaatuista suolaa
  • 1 kpl sipuli
  • 5 dl suppilovahveroita (tai 50g kuivattuja)
  • 3 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 5 dl maitoa
  • 4 kpl kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kirkastettua voita paistamiseen
  • 3 kpl kypsiä tomaatteja
  • ½ kpl kurkku
  • 1 kpl punasipuli
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl vadelmaviinietikkaa
  • ½ kpl limenmehu
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 kpl fenkoli
  • 50 g voita
  • ½ tl valkopippuria
  • suolaa

Kampasimpukka+sienipannukakku_4

Lisää kampasimpukoiden pinnalle hieman Maldon-suolaa. Kampasimpukat paistetaan kuumalla kuparipannulla. Paistoaika n. 45 sekuntia / puoli. Käytä paistamiseen kirkastettua voita. Kuparipaistinpannun etuna on, että se saadaan tarpeeksi kuumaksi.

Mikäli käytät kuivattuja suppilovahveroita, liota niitä kylmässä vedessä tunnin verran. Purista tämän jälkeen sienet kuiviksi. Silppua sipuli ja sienet. Paista sipuli-sienisilppua öljyssä, kunnes neste on kokonaan haihtunut. Mausta seos suolalla ja myllystä rouhitulla pippurilla. Ota pannu levyltä ja anna jäähtyä. Sekoita kulhossa maitoon munat ja jauhot. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Lisää taikinan joukkoon sieniseos ja sekoita hyvin. Paista pannukakku paistinpannulla kirkastetussa voissa. Lieden lämpötilan on hyvä olla alhainen, ettei pannukakku pala. Käännä pannukakku lautasen avulla, kun sen pinta on hyytynyt. Paistamiseen menee 20-40 minuuttia lieden lämpötilasta ja pannukakun paksuudesta riippuen.

Valmista kasvissalsa vähintään tuntia ennen tarjoilua. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen ja poista niistä kuori (kalttaaminen). Siirrä tomaatit välittömästi jääveteen jäähtymään. Halkaise tomaatit ja poista niiden siemenet. Leikkaa tomaateista pieniä kuutioita. Pese kurkku huolellisesti ja leikkaa se pituussuunnassa neljään osaan. Poista viipaleista siemenet ja pilko kurkku pieniksi paloiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljy, vadelmaviinietikka, limenmehu, suola ja sokeri sekä lisää vihannekset kulhoon. Anna marinoitua vähintään tunnin verran jääkaapissa.

Poista fenkolista kanta ja vihreät osat. Leikkaa fenkoli neljään osaan ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä puolisen tuntia. Fenkolipalojen tulee olla täysin kypsiä. Kaada keitinliemi pois ja nostele fenkolipalat tehosekoittimeen voipalan kanssa. Aja fenkolit hienon hienoksi pyreeksi. Lisää pyreeseen valkopippuri ja tarkista suola.

Kampasimpukka+sienipannukakku_2

Viinilasillinen

Gisselbrecht Riesling Tradition, Ranska. Alkon nro 544397. Hinta 11,99€.
Kuiva, hapokas, kevyen omenainen, persikkainen, miellyttävän mineraalinen.

Yalumba Eden Valley Viognier, Australia. Alkon nro 516847. Hinta 14,48€.
Kuiva, hapokas, hedelmäisen ananaksinen, viehkeän kukkainen, kevyen tamminen.

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc, Ranska. Alkon nro 506137. Hinta 8,49.
Kuiva, hapokas, herukkainen, sitruksinen, karviaismainen, mineraalinen.

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Gisselbrecht

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: