Luomulasagne

29.5.2020

Post image for Luomulasagne

Luomukassi haastoi Aromipaja ja Himahella -ruokablogit kokkisotaan. Luomukassin mukana tuli lasagnen resepti, jota saimme kotona löytyvillä raaka-aineilla ja mausteilla muokata oman mieltymyksen mukaisesti. Kassin ainekset olivat sen verran laadukkaita, ettei kovinkaan paljoa muutoksia tarvittu herkullisen lasagnen valmistamiseen. Lasagnea valmistettaessa kannattaa muistaa, että lihaa ei tarvita kovinkaan paljoa vaan runsaat kasvikset tuovat ruokaan täyteläisyyden.

Kannattaa kokeilla kokkisotaa ystävien kanssa. Tilatkaa luomukassi ja kokatkaa. Lopputuloksen voi arvioida vaikkapa Teamsin tai Zoomin kautta. Mukavaa viikonloppuohjelmaa kokkauksesta tykkääville!
Tilaa kokeilukassi osoitteesta: Tilaa luomukassi (koodilla aromipaja20 saat 20%:n alennuksen)

Himahellan version haasteesta löydät: kotiliesi.fi/himahella/luomukassi-julisti-kokkisodan-himahellan-kasvislasagne

Luomulasagne (4 hlölle)

  • 1 pkt luomu papulasagnelevyjä
  • 300 g luomu nautajauhelihaa
  • 100 g luomu porsaankylkeä (nahaton)
  • 2 kpl luomu porkkanoita
  • 2 kpl luomu sipuleita
  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1/2 kpl luomu fenkolia
  • 2 tlk luomu tomaattimurskaa (Mutti)
  • 2 rkl luomu tomaattipyreetä
  • 4 rkl luomu härkäfondia
  • 1 dl luomu kuivaa siideriä
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl luomu basilikanlehtiä
  • (suolaa)

Juustokastike:

  • 5 rkl luomuvoita
  • 6 rkl vehnäjauhoja
  • 0,75 l luomu kauramaitoa
  • 200 g luomu juustoraastetta
  • 1/2 tl raastettua muskottipähkinää

Kuori ja leikkaa porkkanat, sipulit, valkosipulinkynnet ja fenkoli pienikokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa porsaankylki pieniksi paloiksi. Paista porsaankylkipaloja kuumalla pannulla muutama minuutti. Kyljessä on rasvaa sen verran, ettei lisärasvaa tarvita. Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää kuutioidut kasvikset pannulle ja paista seosta viisi minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree, härkäfondi, siideri, mustapippuri ja sokeri . Anna kiehua hiljalleen 30 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu basilika. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Sulata voi kattilassa, mutta älä anna sen ruskistua. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää kauramaitoa pienissä erissä koko ajan hämmentäen. Kun koko maito on lisätty, anna kastikkeen kiehua pienellä lämmöllä muutama minuutti. Lisää juustoraaste ja anna juustojen sulaa. Mausta lopuksi muskottipähkinällä.

Voitele lasagnevuoka oliiviöljyllä. Laita pohjalle täytekastiketta ja kaada päälle juustokastiketta. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Toista kerroksittain, kunnes päällimmäiseksi jää kerros lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle juustokastikkeen loppu siten, että levyt peittyvät. Paista 185°C uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Nosta lasagne uunista ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia.

Siiderilasillinen

Laitilan Oiva Kuiva Luomuomenasiideri, Suomi. Alkon nro 784844. Hinta 3,23€.
Kuiva, kullankeltainen, hapokas, viheromenainen, hennon mausteinen, raikas.

Himahellan version haasteesta löydät: kotiliesi.fi/himahella/luomukassi-julisti-kokkisodan-himahellan-kasvislasagne

Himahellan Tiina kokkasi pojalleen Jussille kasvislasagnen. Lounas kuulema maistui molemmille ja poika sai vielä loput lasagnesta mukaansa.

Tekstit ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: