Härkäcarpaccio

28.11.2013

Härkäcarpaccio
8 arviota - 4.8

Herkullinen alkuruoka on muokattu Michael Björklundin kuuluisasta hirvicarpaccioreseptistä. Hirven sisäfileetä ei ole aina saatavana, joten päätin valmistaa carpaccion häränsisäfileestä. Annoksen mielenkiintoisin elementti on confiteerattu kananmunankeltuainen, joka sopii annoksen makumaailmaan täydellisesti. Sen valmistaminen voi kuulostaa hieman hankalalta, mutta valmistaminen kannattaa!

HarkaCarpaccio_1

 

Härkäcarpaccio, confiteerattu kananmunankeltuainen ja balsamicosiirappia (4 hlölle)

Härkäcarpaccio

  • 300 g pakastettua, puhdistettua härän sisäfileetä
  • suolaa

Leikkaa härän sisäfilee ohuiksi siivuiksi viipalointikoneella tai terävällä veitsellä. Tämä onnistuu paremmin, jos liha on pakastamisen jäljiltä kohmeista. Asettele siivut lautaselle ja mausta suolalla.

Harkacarpaccio_5

Confiteerattu kananmunankeltuainen

  • 4 kpl kananmunan keltuaisia
  • 4 dl ruokaöljyä
  • 4 kpl tuoreen rosmariinin oksia
  • 1 kpl valkosipulin kynsi, keskeltä halkaistuna

Laita pieneen uunivuokaan öljy, rosmariini ja valkosipuli. Aseta kananmunan keltuaiset varovasti öljyyn siten, etteivät ne kosketa toisiaan. Paista keltuaisia uunissa 70 asteessa noin puoli tuntia. Anna keltuaisten jäähtyä öljyssä.

HarkaCarpaccio_2

Balsamicosiirappi

  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa

Keitä sokeria ja balsamiviinietikkaa, kunnes sokeri sulaa. Anna jäähtyä.

 

Annoksen asetteluun

  • 12 kpl kypsiä kirsikkatomaatteja
  • 1 dl kuorittua kurkkua palasina
  • ½ kpl punasipulia, kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
  • 1 dl leipäkrutonkeja
  • kourallinen rucolaa
  • sormisuolaa
  • mustapippuria

Laske kananmunankeltuainen varovasti härkäcarpaccion päälle, valuta pinnalle balsamicosiirappia ja asettele päällimmäiseksi tomaattia, kurkkua, punasipulia, krutonkeja, rucolaa ja sormisuolaa. Rouhi lopuksi mustapippuria myllystä pinnalle.

HarkaCarpaccio_3

Viinilasillinen

Gentil ’Hugel’ 2011, Ranska. Alkon nro 007483. Hinta 12,99€.
Kuiva, hapokas, sitruksinen, mineraalinen, hienon yrttinen.

Yalumba Y Series Pinot Grigio 2013, Australia. Alko nro 517227. Hinta 10,98€.
Kuiva, keskihapokas, sitruksinen, kukkaisen yrttinen.

Zenato Pinot Grigio 2012, Italia. Alkon nro 590387. Hinta 10,99€.
Kuiva, hapokas, mausteisen päärynäinen, hienon yrttinen.

 

Teksti ja valokuvat: Mikko Niemi / Aromipaja
Alkuperäinen resepti: Michael Björklund

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: