Appelsiini- ja vaniljagraavattu siikaleipä

24.7.2012

Appelsiini- ja vaniljagraavattu siikaleipä
11 arviota - 4.4

Maistuva graavisiikaleipä saadaan graavaamalla siikafilee appelsiinilla ja vaniljalla. Leivät sopivat hyvin vaikkapa rapujuhlien alkupalaksi.

  • 500 g tuore siikafilee
  • ½ kpl appelsiini
  • 1 kpl vaniljatanko
  • 1 prk Mascarpone maustamaton tuorejuusto
  • 1 kpl tuore mintturuukku
  • ruislastuja
  • hyvälaatuista suolaa (esim. Maldon)

Pese appelsiini hyvin ja raasta puolet sen kuoresta hienoksi raasteeksi. Kuorta kannattaa raastaa aina hedelmälihaan saakka, jolloin hedelmästä irtoaa paremmin luonnollista aromaattista öljyä. Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja ota veitsen kärjellä siemenet talteen. Levitä siikafileen päälle 4 tl hyvälaatuista suolaa, appelsiinin raastettu kuori ja vaniljan siemenet. Jätä ¼ appelsiini kuoresta tuorejuuston maustamiseen. Kääri kala voipaperiin ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi. Muutama tunti ennen tarjoilua graavattu kalafilee kannattaa laittaa pakastimeen. Hieman kohmeisesta kalasta on tällöin helpompi leikata ohuen ohuita viipaleita.

Mintun makuinen tuorejuusto kannattaa valmistaa muutama tunti ennen tarjoilua, jotta aromit tasoittuvat tuorejuustossa. Silppua mintun lehdet hienoksi ja lisää ne ¼ appelsiinin kuoren kanssa tuorejuustoon. Annostele ruislastujen päälle tuorejuustoa ja graavattua siikaa.

Kuohuva viinilasillinen

Laurent-Perrier Brut. Ranska, AC Champagne. Alkon nro 008621. Hinta 42,90 €
Erittäin kuiva, hapokas, raikkaan hedelmäinen, sitruksinen, mineraalinen, hienostunut

Castellblanch Cara. Espanja, Do Cava. Alkon nro 008971. Hinta 8,98 €
Kuiva, sitruksisen yrttinen, runsaan hedelmäinen

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: