Kesän paras sormiruoka syntyy mustaherukanlehdistä

22.5.2012

Kesän paras sormiruoka syntyy mustaherukanlehdistä
7 arviota - 4.6

Perinteisesti mustaherukanlehtiä käytetään muun muassa salaattien mausteena, kurkkujen säilönnässä ja erilaisten juhlajuomien valmistuksessa. Kesän ehdoton ”fingerfood” syntyy friteeraamalla aromaattisia mustaherukanlehtiä japanilaiseen tempuratyyliin. Kasvin lehdillä on useita terveyttä parantavia vaikutuksia. Niitä käytetään nestettä kehosta poistavana ja munuaisten toimintaa parantavana hoitona sekä niillä on todettu olevan korkeaa verenpainetta alentava vaikutus.

Friteeratut mustaherukanlehdet

  • 30 kpl mustaherukanlatvoja
  • 2 kpl kananmunan keltuaisia
  • 2 dl jäävettä
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl perunajauhoja
  • ½ l öljyä

Huuhtele mustaherukanlatvat kylmän veden alla ja kuivaa ne. Kuumenna öljy kattilassa. Valmista japanilaistyylinen tempurataikina juuri ennen lehtien friteerausta. Erottele keltuaiset ja kaada jääkylmä vesi niiden päälle kulhoon. Veden pitää ehdottomasti olla jääkylmää. Voit kylmentää veden pakastimessa. Sekoita keltuaisten rakenne rikki, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Upota mustaherukanlehdet taikinaan ja friteeraa kullanruskeiksi. Nostele lehdet talouspaperin päälle ja ripottele sormisuolaa niiden päälle. Friteeratut mustaherukanlehdet ovat parhaimmillaan heti tarjoiltuna.

Viinilasillinen

Aromaattisten mustaherukanlehtien kanssa maistuu kesäinen ja aromaattinen valkoviini tai kuohuviini.

Yalumba Eden Valley Viognier 2010. Australia. Alkon nro 516847. Hinta 13.99€.
Kuiva, hapokas, hedelmäisen ananaksinen, viehkeän kukkainen, kevyen tamminen

Pongrácz. Etelä-Afrikka, Western Cape. Alkon nro 555687. Hinta 13,58€
Erittäin kuiva, tasapainoisen hapokas, sitruksinen, miellyttävän persikkainen, mineraalinen, paahteinen

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: