Friteerattu makkara, bataattisipsit ja inkivääri-sitruunaruohodippi

18.2.2013

Friteerattu makkara, bataattisipsit ja inkivääri-sitruunaruohodippi
Anna arviosi ?

Laadukkaasta makkarasta saadaan valmistettua herkullinen illanistujaisateria suuremmallekin seurueelle. Kaiken lähtökohtana on maistuva lihaisa makkara, jonka valmistamiseen on käytetty laadukasta lihaa ja vähän lisäaineita. Maistuvat bataattisipsit ja aromaattinen inkivääri-sitruunaruohomajoneesi sopivat loistavasti täydentämään ateriaa.

Tämän reseptin voit äänestää voittoon Snellmanin makkarareseptikilpailussa. Voit voittaa illallisen huippuravintolassa ja hotelliyön Helsingissä:
http://www.snellman.fi/fi/makkarareseptit/tempurafriteerattu-makkara-bataattisipsit-ja-inkivaari-sitruunaruohodippi

Tempurafriteerattua makkara, bataattisipsit ja inkivääri-sitruunaruohodippi

  • 300 g Snellmanin kunnon lenkkimakkaraa
  • 2,5 dl jäävettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 kpl kananmunankeltuaisia
  • ½ l öljyä friteeraukseen

Valmista japanilaistyylinen tempurataikina juuri ennen makkarapalojen friteerausta. Erottele keltuaiset ja kaada jääkylmä vesi niiden päälle kulhoon. Veden pitää ehdottomasti olla jääkylmää. Voit kylmentää veden pakastimessa. Sekoita keltuaisten rakenne rikki, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Upota makkarapalat taikinaan ja friteeraa kullanruskeiksi. Nostele palat talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois. Tarjoile välittömästi bataattisipsien ja inkivääri-sitruunaruohodipin kanssa.

Bataattisipsit ja inkivääri-sitruunaruohodippi

  • 1-2 kpl bataatteja
  • 7 dl öljyä
  • 1 rkl suolaa
  • 2 kpl kananmunan keltuaista
  • 3-4 dl rypsiöljyä
  • ½ kpl lime
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl sinappia
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl sitruunaruohotahnaa

Kuori bataatit ja viipaloi ne mandoliinilla erittäin ohuiksi viipaleiksi. Voit käyttää viipaloimiseen myös terävää veistä. Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa n. 160-asteiseksi. Laita kattilaan viipaleita yksitellen sen verran, että ne uivat vapaasti eivätkä mene päällekkäin. Paista viipaleita muutama minuutti. Nosta viipaleet reikäkauhalla kuivumaan talouspaperin päälle. Ripottele heti päälle suolaa ja anna jäähtyä.

Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuaiset ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, 1 tl suolaa, 1 tl sinappia, sitruunaruohotahna sekä paloiteltu inkivääri. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljy ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Kuohuva viinilasillinen

Nämä illanistujaisherkut maistuvat hapokkaiden ja hedelmäisten kuohujuomien kera.

Castellblanch Carat, Espanja. Alko nro 008971. Hinta 8,98€.
Kuiva, mielyttävän hapokas, hedelmäinen, sitruksen yrttinen

Castellblanch Rosado Semi Seco Carat, Espanja. Alkon nro 528017. Hinta 8,58€.
Puolikuiva, keskihapokas, makean marjainen, viehkeän mansikkainen.

Laurent-Perrier Brut, Ranska. Alkon nro 008621. Hinta 42,90€.
Kuiva, erittäin hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, mineraalinen, hienostuneen tasapainoinen.

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: