Kampasimpukat – Fast food

17.11.2017

Kampasimpukat – Fast food
46 arviota - 4.7

Fast foodin perusidea on valmistaa ruoka asiakkaan eteen todella nopeasti. Tämän aasialaistyylisen kampasimpukka-annoksen kohdalla kysymys kuuluukin, voidaanko myös asiakkaalta vaatia hyviä refleksejä ja nopeutta saadakseen annoksen suuhunsa?

 

FastfoodKampasimpukka_2

Fast food kampasimpukat aasialaisittain

  • 8 kpl kampasimpukoita
  • kirkastettua voita paistamiseen
  • hyvälaatuista suolaa
  • 2 kpl kananmunia
  • 1 dl avokadoöljyä
  • 2-3 dl oliiviöljyä
  • ½ kpl lime
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 tl sinappia
  • 3 tl wasabijauhetta
  • 3 dl tuoreita suppilovahveroita
  • 1 rkl voita
  • 30 g kuivattuja suppilovahveroita
  • 1 kpl punainen chilipaprika
  • hyvälaatuista suolaa (esim. Maldon)
  • vastarouhittua mustapippuria
  • lehtipersiljasilppua

FastfoodKampasimpukka_1

Lisää kampasimpukoiden pinnalle hieman Maldon-suolaa. Kampasimpukat paistetaan kuumalla kuparipannulla. Paistoaika 45 sekuntia / puoli. Käytä paistamiseen kirkastettua voita. Kuparipaistinpannun etuna on, että se saadaan tarpeeksi kuumaksi.

Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuaiset ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, 1 tl suolaa sekä 1 tl sinappia. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä öljyt ohuena nauhana. Majoneesin tulee olla koostumukseltaan paksuhkoa. Lisää valmiiseen majoneesiin wasabijauhe ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Kuumenna kasarissa voi ja lisää sinne hienonnetut suppilovahverot. Paahda kuivaksi ja rapeiksi. Lisää sienien joukkoon ripaus suolaa ja mustapippuria.

Halkaise kampasimpukat horisontaalisesti. Lisää alemman puoliskon päälle paahdettuja suppilovahveroita ja wasabi-majoneesia sekä asettele ylempi puolisko kanneksi. Koristele kampasimpukat murennetuilla kuivatuilla suppilovahveroilla, hienonnetulla chilillä ja lehtipersiljalla. Asettele rotanloukun päälle.

Mumm_Champagne_1

Samppanjalasillinen

MUMMin tunnetuin tuote on ehdottomast Cordon Rouge. Samppanjan tunnusmerkki on punainen poikkiraita, Ranskan kunnialegioonan nauha, joka ilmestyi MUMM Cordon Rouge pulloon 1875. Mumm Cordon Rouge on vuosikerraton samppanja, joka on sekoitus 77 eri viinistä laadukkailta tarhoilta, joista 7 on Grand Cru -luokiteltuja tarhoja.

Mumm Cordon Rouge Brut, Ranska. Alkon nro 008741. hinta 42,90€.
Erittäin kuiva, terhakkaan hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, hennon mineraalinen, kevyen paahteinen.

Mumm Brut Le Rosé, Ranska. Tilausvalikoima 945987. Hinta 52,90€.
Erittäin kuiva, keskihapokas, punamarjainen, sitruksinen, hienostunut.

Teksti ja kuvat: Mikko Niemi / Aromipaja

 

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: