Camembertia, mansikoita ja balsamicosiirappia

4.7.2013

Camembertia, mansikoita ja balsamicosiirappia
Anna arviosi ?

Valkohomejuusto Camembert on yksi tunnetuimmista ranskalaisen gastronomian symboleista. Se valmistetaan pastöroimattomasta lehmän maidosta ja sitä kypsytetään Penicillium candidum ja Penicillium camemberti-homeilla vähintään kolmen viikon ajan. Camembertia käytetään paljon ruuanlaitossa. Juusto suositellaan nautittavaksi huoneenlämpöisenä, sillä kuumennettaessa sen hienovarainen maku ja rakenne kärsii. Juustosta saadaan pienellä vaivalla aikaan maistuva kesäinen jälkiruoka.

Camembertmansikat_2

Aromikasta Camembertia, mansikoita ja balsamicosiirappia (4 hlölle)

  • 250 g Camembertjuustoa
  • 1 l mansikota
  • 100 g anjovistäytteisiä oliiveja
  • 100 g pistaasipähkinöitä

Balsamicosiirappi

  • 2 dl hyvälaatuista balsamiviinietikkaa
  • 2 dl ruokosokeria
  • 1 dl mansikkamehua

Laita balmicosiirapin ainekset kattilaan ja keitä kokoon miedolla lämmöllä, kunnes seos alkaa kevyesti saeta. Huomaa, että siirapin koostumus kiinteytyy sen jäähtyessä.

Ota Camembertjuusto huoneenlämpöön muutama tunti ennen tarjoilua. Leikkaa juustosta viipaleet annoksiin. Kuori ja paloittele pistaasipähkinät. Kokoa juusto, mansikat, oliivit ja pistaasipähkinät lautaselle ja koristele annos balsamicosiirapilla.

Camembertmansikat_4

Viinilasillinen

Torres Floralis Moscatel Oro, Espanja. Alkonnro 336016. Hinta 9,99€.
Meripihkanruskea, makea, rusinainen, sitruksinen, hienostunut

Sardane Banyuls Grand Cru, Ranska. Alkonnro 336666. Hinta 13,69€.
Tiilenpunainen, makea, mausteisen viikunainen, suklainen, hennon mokkainen

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Camembertmansikat_1

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: