On aika järjestää viininmaistelut ystävien kesken! Maistele viinejä ennen ateriaa, sen aikana sekä aterioinnin jälkeen. Ruoka korostaa viinien eri elementtejä ja saa viinin maistumaan erilaiselta. Jokaiselle löytyy varmasti oma suosikkiviini! Savustettu lohi ja rapeat korvasienikupit (4 henkilölle) 400 g lohifilee 1 dl tuoreita salvian lehtiä 200 g esikäsiteltyjä korvasieniä 1 kpl banaanisalottisipuli 1 dl kuohukermaa 12 […]

Post image for Parsa ja lime-chilihollandaisekastike

Parsa on ikivanha lääkekasvi, jolla on useita terveyttä parantavia vaikutuksia. Näiden terveyttä edistävien ominaisuuksiensa lisäksi parsa on kevään ja alkukesän ehdoton herkku! Vihreää parsaa, lime-chilihollandaisekastiketta ja palsternakkasipsejä (4 henkilölle) 500 g vihreitä parsanippuja 1 kpl lime 3 rkl vadelmaviinietikkaa 1 kpl salottisipuli ½ tl valkopippuria 4 kpl kananmunan keltuaisia 100 g voita kirkastettuna 100 g […]

Paahdettu lohi ja cava-kastike

by mikko helmikuu 10, 2017
Thumbnail image for Paahdettu lohi ja cava-kastike

Olemme etuoikeutettuja, sillä kalakauppojemme valikoimista löytyy suhteellisen edullista merten kuningaskalaa – lohta. Hieno juhlaruoka lohesta syntyy paahtamalla lohi kuumassa pannussa ja keittämällä sen seuraksi aromaattinen cava-kastike sekä fenkolilla maustettu couscous. Paahdettu lohi, fenkolilla maustettu couscous ja cava-kastike (4 henkilölle) 600 g lohifilee suolaa ruokaöljyä ½ l hyvää kalalientä (esim. Puljonki) 4 dl kuivaa Cavaa 2 […]

Lue lisää… →

Karitsa maistuu portviinissä marinoituna

by mikko tammikuu 20, 2017
Thumbnail image for Karitsa maistuu portviinissä marinoituna

Portviinin juuret ovat syvällä Pohjois-Portugalin, Douron laakson maaperässä ja historiassa. Viinin monimuotoinen olemus rakentuu useiden eri rypälelajikkeiden sekoituksesta. Valmistuksen kulmakiviä on rypäleiden uuttaminen, jossa rypäleen kuoren väri-, aromi- ja rakenne-aineet saadaan viinimehuun. Portviinille tyypillinen makeus saadaan väkevöimällä. Siinä rypälemehu sekoitetaan väkevöityyn viinitisleeseen, jolloin käyminen pysähtyy ja viiniin jää jäännössokeria sitä makeuttamaan. Samalla viinin alkoholipitoisuus nousee. […]

Lue lisää… →

Kukkakaali-palsternakkakeitto

by mikko tammikuu 14, 2017
Thumbnail image for Kukkakaali-palsternakkakeitto

Tämän kukkakaali-palsternakkakeiton salaisuus piilee chorizoöljyssä ja chili-tomaattikastikkeessa. Paistamalla chorizomakkaroita paistinpannulla miedolla lämmöllä, niistä irtoaa kauniin väristä ja intensiivisen makuista öljyä. Tämä öljy sopii loistavasti hienostuneen kukkakaalikeiton aromisointiin. Kukkakaali-palsternakkakeitto 1-2 kpl kukkakaali (n. 700g) 1-2 kpl palsternakka (n. 300g) 3 kpl salottisipuleita 3 dl kasvislientä (esim. Puljonki) 2 dl kuivaa valkoviiniä 2 dl kuohukermaa 20 g […]

Lue lisää… →

Täydellinen pizza bianco

by mikko tammikuu 12, 2017
Thumbnail image for Täydellinen pizza bianco

Kun unohdetaan tomaatti, yrtit ja valkosipuli, ei ainesosat kuulosta perinteiseltä pizzalta. Erinomaisen pizzan voi ehdottomasti valmistaa myös toisin, valkoisena. Pohjan päälle levitettävä maistuva kreemi tehdään basilikasta, mausteista ja crème fraîchesta. Täytteet ovat makumieltymyksiä, mutta ne kannattaa valita korkeatasoisista ruokatuotteista.   Pizza bianco – täydellinen valkoinen pizza (5 pizzaa) Taikina  2,5 dl vettä 4 dl durum-vehnäjauhoja 1 […]

Lue lisää… →

Lohitartar ja lime-mascarpone

by mikko joulukuu 17, 2016
Thumbnail image for Lohitartar ja lime-mascarpone

Makunystyröitä hivelevän alkuruoan saat lohitartarista, basilikalla ja limellä maustetusta mascarpone-juustosta ja saaristolaisleivästä. Onko tämä joulupöydän suosikkiannos? Lohitartar & basilika-lime mascarpone-juusto saaristolaisleipä (4 hlölle) Lohitartar: 500 g lohta 2 rkl merisuolaa 1 tl sokeria ½ kpl ruohosipuliruukku 2 rkl limemehua 1 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa Basilika-lime mascarpone-juusto 1 kpl basilikaruukku 250 g mascarponejuustoa 2 […]

Lue lisää… →

Muikunmätiä juhlahetkiin

by mikko joulukuu 5, 2016
Thumbnail image for Muikunmätiä juhlahetkiin

Kun halutaan valmistaa jotain hienostunutta ja maistuvaa, ei alkupalan tarvitse olla vaikeatekoinen ja aikaavievä. Tässä reseptissä perinteinen mätilisuke smetana maustetaan limenkuorella ja samppanjalla. Loistava viinivalinta on hedelmäinen ja sitruksinen samppanja tai valkoviini. Muikunmätiä, punasipulia ja lime-samppanjasmetanaa (4 hlölle) 150 g muikunmätiä 1 kpl punasipuli 3 dl smetanaa 1/2 dl samppanjaa ½ kpl lime ripaus mustapippuria […]

Lue lisää… →

Merimiehen parhaat simpukat

by mikko marraskuu 25, 2016
Thumbnail image for Merimiehen parhaat simpukat

Juhliin ei tarvita kuin samppanjaa ja höyryävä annos simpukoita. Simpukoiden valmistaminen on todella yksinkertaista, nopeaa ja hauskaa puuhaa. Hauska tapa nauttia simpukoita on käyttää jo syödyn simpukan kuorta pihteinä. Merimiehen simpukat (6 henkilölle) 1,5 kg sinisimpukoita 500 g sydänsimpukoita 5 dl kalalientä (esim. Puljonki) 4 dl kuivaa valkoviiniä 1 dl kuivaa kuohuviiniä 2 kpl banaanisalottisipuleita […]

Lue lisää… →

Suklaakakkua ja hunajaisia pähkinöitä

by mikko marraskuu 23, 2016
Thumbnail image for Suklaakakkua ja hunajaisia pähkinöitä

Ei ole vuodenaikaa, jolloin täyteläinen ja suussa sulava suklaakakku ei maistuisi. Kun jälkiruokaan lisätään vielä paahdetut cashew- ja saksanpähkinät hunajan kera sekä makea aromaattinen jälkiruokaviini, on makunautinto itkua vailla valmis. Suklaakakkua sekä hunajaisia cashew- ja saksanpähkinöitä (4-10 hlölle) 200 g tummaa leivontasuklaata (yli 70% kaakaota) 200 g voita 4 kpl munaa 2 dl sokeria 2 […]

Lue lisää… →

Entrecôte ja friteerattu Manchego

by mikko marraskuu 22, 2016
Thumbnail image for Entrecôte ja friteerattu Manchego

Entrecôte ja täyteläinen punaviini ovat loistava pari. Ripasso Valpolicellan aromikkuuden ja pyöreyden takana on kolme käymistä; normaali, ripasso (uudelleen käyminen) ja malolaktinen. Ripasson valmistukseen käytetään Amarone-viinien valmistuksesta jäänyttä rypälemäskiä. Syksyllä normaalisti valmistettu Valpolicella-viini laitetaan seuraavana keväänä käymään uudelleen kymmenen päivän ajaksi Amaronen rypälemäskiin. Tämä toinen käyminen antaa viinille erityistä täyteläisyyttä ja aromaattisuutta. Entrecôte-pihvi, maustevoi ja […]

Lue lisää… →

Lakritsi- ja sitruunaruohokuorrutettu lohi

by mikko syyskuu 29, 2016
Thumbnail image for Lakritsi- ja sitruunaruohokuorrutettu lohi

Aromaattiset Urtekramin luomumausteet ovat lohiannoksen pääosassa. Lohi maustetaan uudella jännällä ja helpolla tavalla, kuorruttamalla lohipalat eri mausteseoksissa paistamisen jälkeen. Lakritsin hieno ja suolainen maku sekä sitruunaruohon ja limenkuoren raikkaus yhdistyvät annoksessa maistuvaksi kokonaisuudeksi. Aromipaja osallistuu tällä reseptillä Urtekram kilpailuun. Käy äänestämässä Lakritsi- ja sitruunaruohokuorrutettu lohi voittoon ja voita 99 euron tuotepaketti –> ÄÄNESTÄ Lakritsi- ja sitruunaruohokuorrutettu […]

Lue lisää… →

Äänestä tuunattua karjalanpiirakkaa ja voit voittaa 100 euroa ruokakauppaan!

by mikko toukokuu 18, 2016
Thumbnail image for Äänestä tuunattua karjalanpiirakkaa ja voit voittaa 100 euroa ruokakauppaan!

Moilas haastoi Aromipajan kilpailuun ja pyysi kehittämään herkun heidän gluteenittomasta karjalanpiirakasta. Perinneruoasta syntyi mainion makuinen karjalanpiirakkahampurilainen. Se täytetään kylmäsavuporomajoneesilla, omatekoisella ketsupilla, kotimaisella kypsytetyllä Cheddar-juustolla sekä laadukkaalla vastajauhetulla jauhelihapihvillä. Suosittelen käyttämään hampurilaisen valmistuksessa hiiligrilliä! Aromipajan karjanlanpiirakka-hampurilaisreseptiin pääset tutustumaan tästä: Karjalanpiirakka-hampurilainen Tästä linkistä äänestämään:  Äänestä Aromipajan karjalanpiirakka-hampurilainen voittoon ja voit itsekin voittaa 100€:n lahjakortin ruokakauppaan!  

Lue lisää… →

Karjalanpiirakkahampurilainen

by mikko toukokuu 6, 2016
Thumbnail image for Karjalanpiirakkahampurilainen

Moilas haastoi Aromipajan kilpailuun ja pyysi kehittämään herkun heidän gluteenittomasta karjalanpiirakasta. Perinneruoasta syntyi mainion makuinen karjalanpiirakkahampurilainen. Se täytetään kylmäsavuporomajoneesilla, omatekoisella ketsupilla, kotimaisella kypsytetyllä Cheddar-juustolla sekä laadukkaalla vastajauhetulla jauhelihapihvillä. Suosittelen käyttämään hampurilaisen valmistuksessa hiiligrilliä! Äänestä Aromipajan karjalanpiirakka-hampurilainen voittoon ja voit itsekin voittaa 100€:n lahjakortin ruokakauppaan! Karjalanpiirakkahampurilainen (5 hlölle) 2 ps (10 kpl) Moilas gluteeniton riisipiirakka 600 […]

Lue lisää… →

Vanhan ajan pinaattikeitto

by mikko huhtikuu 23, 2016
Thumbnail image for Vanhan ajan pinaattikeitto

Perinteinen pinaattikeitto hurmaa alkuruokana ja sopii mainiosti myös lounaaksi. Pinaatti on yksi ravinteikkaimmista ruoista. Se kuuluu niihin harvoihin kasviksiin, jotka ovat terveellisempiä keitettynä kuin raakana. Ja kaiken lisäksi pinaatti on hyvää! Herkullinen pinaattikeitto (4-6 hlölle) 1 l vasikanlihalientä (Puljonki) 300 g tuoretta pinaattia 2 rkl voita 5 rkl vehnäjauhoja 2 kpl kananmunankeltuainen 5 dl kuohukermaa […]

Lue lisää… →

Sellerikeitto maistuu samettiselta

by mikko maaliskuu 24, 2016
Thumbnail image for Sellerikeitto maistuu samettiselta

Hienoarominen ja pehmeän makeahko juurisellerikeitto sopii sekä alku- että pääruoaksi. Paahdetut selleri-purjosuikaleet antavat makuelämykselle suutuntumaa, jota suussa narskuvat halloumijuustokuutiot täydentävät. Sellerikeitto, pippurihalloumi ja paahdetut selleri-purjo suikaleet (4-6 hlölle) 1 kpl juuriselleri (yhteensä n. 600g) 10 cm pala tuoretta purjon vaaleaa osaa 5 dl suolatonta kasvislientä (esim. Puljonki) ½ dl kuivaa valkoviiniä 1 rkl vadelmaviinietikkaa 5 […]

Lue lisää… →

Ravintola Ribe on edelleen Tallinnan helmi

by mikko maaliskuu 19, 2016
Thumbnail image for Ravintola Ribe on edelleen Tallinnan helmi

Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitseva ravintola Ribe on jo vuosikaudet ollut yksi kaupungin parhaista ravintoloista. Se on kehittynyt hienosti Viron rakettimaisen ravintola-alan nousun mukana. Tallinnaan avataan koko ajan uusia hyviä ravintoloita, joten mielenkiintoisena ravintolana pysyminen ei ole itsestäänselvyys. Ribe on tässä kuitenkin onnistunut loistavasti. Mielestäni Ribe on aina ollut ja on edelleen Tallinnan ravintoloiden helmi. Ravintola Ribe, Tallinna […]

Lue lisää… →

Inkiväärimarinoitua tonnikalaa ja kampasimpukoita

by mikko maaliskuu 5, 2016
Thumbnail image for Inkiväärimarinoitua tonnikalaa ja kampasimpukoita

Hienostunut ja herkullinen annos syntyy inkiväärillä, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja ruokosokerilla maustetussa soijakastikkeessa marinoidusta tuoreesta tonnikalasta, kampasimpukoista, wasabimajoneesista, ilmakuivatusta kinkusta ja rucolasta. Juhla-annoksen kruunaa Alkon halvin ja hinta-laatusuhteeltaan loistava samppanja Montaubret Champagne Brut. Inkivääri-ruokosokeri-seesaminsiemenmarinoitua tonnikalaa, kampasimpukoita ja wasabimajoneesia (4hlölle) 2 kpl tuore tonnikalafilee (1½ cm paksu) 8 kpl kampasimpukoita suolaa 5 dl hyvälaatuista soijakastiketta 5 cm […]

Lue lisää… →

Lohi-avokadoleipä uppomunalla on leipien legenda

by mikko helmikuu 12, 2016
Thumbnail image for Lohi-avokadoleipä uppomunalla on leipien legenda

Lohen, avokadon, uppomunan ja lime-majoneesin makuliitto on enemmän kuin osiensa summa. Kun tähän yhdistetään vielä puolukkamehulla maustettu uskomattoman hyvä savolainen saaristolaisleipä on leipien legenda valmis. Lohi-avokadosaaristolaisleipä uppomunalla & lime-majoneesi (4 hlölle) 500 g lohta 2 rkl merisuolaa 1 tl sokeria 1 kpl kananmunan keltuaista 2-3 dl rypsiöljyä 1 kpl lime (majoneesiin käytetään ainoastaan puolikas) 1 […]

Lue lisää… →

Muikunmäti ja ihana perunapannukakku

by mikko marraskuu 28, 2015
Thumbnail image for Muikunmäti ja ihana perunapannukakku

Kun halutaan kokata jotain hienostunutta ja maistuvaa, ei ruoan tarvitse aina olla vaikeatekoinen ja aikaavievä. Tässä reseptissä mäti saa kumppanikseen perinteiset ystävät; smetanan ja punasipulin. Rapean perunapannukakun päälle kasattu annos vie kielen mennessään. Muikunmätiä, smetanaa, punasipulia ja perunapannukakuja (4 hlölle) 200 g muikunmätiä (suola noin 3%) 2 dl smetanaa 1 kpl punasipuli 500 g perunoita […]

Lue lisää… →