Makoisa salaatti valmistuu uuden sadon punajuurista, fetasta ja viinirypäleistä. Makeahkot punajuuret ja viinirypäleet ovat loistava makupari suolaiselle fetalle. Tätä herkkua kannattaa ehdottomasti kokeilla heti tänään! Punajuuri-feta-viinirypälesalaatti (4 hlölle) 12 kpl pienehköjä punajuuria 1 rs siemenettömiä viinirypäleitä 200 g fetaa 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl rouhittua mustapippuria 1 dl tuoreita rakuunan lehtiä 1 rkl hunajaa 2 […]

Sipuli tarte tatin

23.9.2022

Perinteinen tarte tatin on monen ehdoton jälkiruokasuosikki. Tämän keikauskakun voi valmistaa myös sipuleista suolaisena versiona. Tällöin sipuli tarte tatin soveltuu pääruokien lisukkeeksi tai vaikkapa juustotarjottimen seuraan. Kannattaa kokeilla! Suolainen sipuli tarte tatin piirakka (noin 8 hlölle) 10 kpl sipuleita 1 prk (300g) hillosipuleita 1 kourallinen tuoreen timjamin lehtiä 2 rkl hunajaa ½ dl balsamiviinietikkaa ½ […]

Henri Alénin Mutti-tomaattirisotto

by mikko maaliskuu 22, 2022
Thumbnail image for Henri Alénin Mutti-tomaattirisotto

Sympaattinen kokki Henri Alén valmisti risottoa Mutti-säilyketomaateista sekä tuoreista tomaateista. Kumpi oli parempaa? Mutti-tomaateista valmistettu risotto vei voiton ehdottomasti. Tätä reseptiä kannattaa kokeilla kotona! Mutti-tomaattirisotto (4-6 henkilölle) 2 shalotti-sipulia2 kuorittua valkosipulinkynttä3 rkl oliiviöljyä1 purkki Mutti Polpa tomaattimurskaa2 rkl doppio centrato tomaattipyrettä4 dl italialaista risottoriisiä (carnaroli- tai arborio lajiketta)1 dl valkoviiniä9 dl kasvislientä2 dl raastettua parmesaanijuustoa40 […]

Lue lisää… →

Reuben-leipä on bistroklassikko

by mikko helmikuu 25, 2021
Thumbnail image for Reuben-leipä on bistroklassikko

Yhdysvaltalainen bistroklassikko Reuben sandwich on leipä isolla ällällä! Se sopii tukevaksi aamupalaksi, lounaaksi, illalliseksi tai muuten vaan nautittavaksi. Jokainen löytää sille oma suosikkipaikkansa. Myös henkilöt, jotka eivät muuten välitä hapankaalista ovat menettäneet sille sydämensä. Kannattaa kokeilla! Herkullinen Reuben-leipä suoraan New Yorkista (4 hlölle) 400 g naudan suolalihaa 300 g hapankaalia 8 kpl Fazer kaura & […]

Lue lisää… →

Lohitartar ja lime-mascarpone

by mikko joulukuu 19, 2019
Thumbnail image for Lohitartar ja lime-mascarpone

Makunystyröitä hivelevän alkuruoan saat lohitartarista, basilikalla ja limellä maustetusta mascarpone-juustosta sekä saaristolaisleivästä. Tuleeko tästä suosikkiannoksenne? Lohitartar & basilika-lime mascarpone-juusto saaristolaisleipä (4 hlölle) Lohitartar: 500 g lohta 2 rkl merisuolaa 1 tl sokeria ½ kpl ruohosipuliruukku 2 rkl limemehua 1 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa Basilika-lime mascarpone-juusto 1 kpl basilikaruukku 250 g mascarponejuustoa 2 rkl […]

Lue lisää… →

Karitsa confit vaatii aikaa

by mikko huhtikuu 12, 2022
Thumbnail image for Karitsa confit vaatii aikaa

Viikonloppuna on aikaa valmistaa karitsaa confit-menetelmällä. Menetelmän ideana on kypsyttää liha miedossa lämmössä öljyyn upotettuna. Kun kypsytysöljyyn lisätään valkosipulia, minttua ja rosmariinia, saadaan lopputuloksena herkullisen mureaa ja maistuvaa lihaa. Aterian kruunaa tummasta oluesta valmistettu aromaattinen kastike. Karitsa confit, Guinness-kastike sekä fenkoli-appelsiinisalaatti (4 hlölle) 4 kpl karitsan paahtopaistia 4 kpl karitsan selyksiä 7 dl ruokaöljyä 3 […]

Lue lisää… →

Graavilohi-sienisalaattiblini

by mikko tammikuu 29, 2022
Thumbnail image for Graavilohi-sienisalaattiblini

Graavattu lohi ja sienisalaatti sopivat upeasti blinin täytteeksi. Blinien valmistelu kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä, jotta taikinaan saadaan syvä maku. Blinejä voi ehdottomasti nauttia ympäri vuoden! Graavilohi ja sienisalaatti täytteinen blini (6 hlölle) Blinitaikina Vaihe 1: 25 g hiivaa 5 dl haaleaa maitoa 2 dl kermaviiliä 4 dl tattarijauhoja 3 dl vehnäjauhoja 2 tl suolaa […]

Lue lisää… →

Valmista herkullinen tartar kotona

by mikko tammikuu 27, 2022
Thumbnail image for Valmista herkullinen tartar kotona

Tartarpihvi on raakana syötävä pihvi. Pihvi maustetaan worcesterkastikkeella, tabascolla, sinapilla, pippurilla, kapriksella, ruohosipulilla ja raa’alla keltuaisella. Tartarpihvissä on erityisen tärkeää, että liha on hyvälaatuista ja tuoretta. Tartarin valmistaminen kotona ei ole vaikeaa! Tartarpihvi (4 hlölle) 400 g naudan ulkopaistia (varmista myyjältä tuoreus!)3 rkl worcesterkastiketta1 tl Dijon-sinappia1 tl tabascoa1 tl vastarouhittua mustapippuria2 tl hyvälaatuista suolaa1 dl […]

Lue lisää… →

Lomo tapas

by mikko tammikuu 26, 2022
Thumbnail image for Lomo tapas

Espanjalaiset rakastavat lomoa. Ilmakuivattu porsaan ulkofilee on vähemmän tunnettu tuote Suomessa, mutta löydät sitä kyllä kaikista hyvistä lihakaupoista. Yksinkertainen tapasannos syntyy leikkaamalla lomosta ohuen ohuita siivuja. Asettele siivut lautaselle ja kaada niiden päälle loraus hyvälaatuista oliiviöljyä. Ripottele vielä annoksen päälle hieman Maldon-suolaa. Lampaanmaidosta valmistetty Manchego-juusto ja hyvä viini täydentävät makunautintoa! Saat lomoa suoraan epanjalaisia tuotteita myyvästä […]

Lue lisää… →

Nduja-salamilevite maustaa herkullisen keiton

by mikko tammikuu 20, 2022
Thumbnail image for Nduja-salamilevite maustaa herkullisen keiton

Nduja on noussut viime aikoina kotikokkaajien suosioon. Nduja on pehmeä, tuhti, rasvainen ja tulinen makkaratahna, jota tulee Etelä-Italiasta Calabrian alueelta. Suosion syynä on Ndujan helpompi saatavuus Suomen ruokakaupoissa. Ainakin Citymarkettien valikoimista italialaista makkara-chili-levitettä on hyvin saatavilla. Nduja-porkkana-tomaatti-kookoskeitto (noin 6 hlölle) 100 g Nduja-salamilevitettä 1 kg porkkanoita 1 kpl iso sipuli 1 prk Mutti tomaattimurskaa 1 […]

Lue lisää… →

Jaloviina & Earl Grey maustettu graavilohi

by mikko joulukuu 20, 2021
Thumbnail image for Jaloviina & Earl Grey maustettu graavilohi

Tänä jouluna Earl Grey -tee ja jaloviina maustavat graavilohen. Earl Grey -tee sisältää bergamottia. Bergamotti on sitruspuu, jonka hedelmä on pieni ja päärynänmuotoinen. Hedelmän kuoresta puristettu mehu on vahvasti sitruunalta tuoksuvaa. Jallu & Earl Grey maustettu graavilohi 1 kg lohta1 dl jaloviinaa1 dl Earl Grey -teetä (keitetty normaalivahvuiseksi)2 rkl sokeria1 dl karkeaa merisuolaa1 tl valkopippuria(muutama […]

Lue lisää… →

Jääkellarin lohi – Alex Nurmen reseptillä

by mikko joulukuu 16, 2021
Thumbnail image for Jääkellarin lohi – Alex Nurmen reseptillä

Joulun vapaat antavat loistavan  mahdollisuuden kokeilla perinteisten joulun herkkujen lisäksi erilaisia joulumenuja. Jääkellarin lohi todella sulaa suussa! Sain mahdollisuuden vierailla kokkikoulu Espassa ja kokkailla mielenkiintoisen modernin joulumenun yhdessä Alex Nurmen ja Matti Lempisen kanssa. Kokkikoulu Espa on tilausravintola, joka soveltuu hyvin tilaisuuksiin, joissa vieraiden kanssa valmistetaan yhdessä herkullisia menukokonaisuuksia. On uskomattoman palkitsevaa kokkailla suussa sulavia herkkuja […]

Lue lisää… →

Lohitartar ja tillikreemi

by mikko joulukuu 5, 2021
Thumbnail image for Lohitartar ja tillikreemi

Loistavan alkupalan, kevyen lounaan tai illallisen saat lohitartarista, joka tarkoillaan täyteläisen tillikreemin kera. Lisänä tarjoillaan uusia perunoita ja tilliöljyä. Lohitartar, tillireemi, tilliöljy ja uudet perunat (4 hlölle) Lohitartar: 500 g lohta 1 rkl merisuolaa 1 tl sokeria 1 kpl ruohosipuliruukku 2 rkl limemehua 1 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa Tillikreemi: 1 kpl tilliruukku 250 […]

Lue lisää… →

Herkkuleipä savustetusta kananpojasta ja sienisalaatista

by mikko lokakuu 26, 2021
Thumbnail image for Herkkuleipä savustetusta kananpojasta ja sienisalaatista

Herkullinen leipä valmistuu helposti Kariniemen kananpojan savustetusta juhlapaistista. Lisäksi tarvitaan sienisalaattia ja srirachamajoneesia. Tätä leipää on vaikea vastustaa, kokeile vaikka! Herkkuleipä kananpojasta, sienisalaatista ja sriracha-majoneesista (6 hlölle) 3 dl suolasieniä tai ryöpättyjä metsäsieniä ½ kpl sipuli ½ tl valkopippuria rouhittuna 1 dl smetanaa (suolaa) 1 kpl kananmunan keltuainen 2 dl oliiviöljyä ½ kpl lime ½ […]

Lue lisää… →

Hernepesto kruunaa tomaatti-mozzarellasalaatin

by mikko syyskuu 2, 2021
Thumbnail image for Hernepesto kruunaa tomaatti-mozzarellasalaatin

Todella herkullinen salaatti valmistuu käden käänteessä mehevistä kirsikkatomaateista, bufala mozzarellasta, hernepestosta ja paahdetuista pinjansiemenistä. Tätä herkkua kannattaa ehdottomasti kokeilla heti tänään! Tomaattia, mozzarellaa, hernepestoa ja pinjansiemeniä (4 hlölle) 500 g (2 rasiaa) kirsikkatomaatteja 2 kpl Mozzarella di bufala palloja 200 g herneitä (pakaste) 100 g pinjansiemeniä 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna ½ ruukkua tuoretta basilikaa noin […]

Lue lisää… →

Sokerisuolattu lohi sulaa suussa

by mikko heinäkuu 7, 2021
Thumbnail image for Sokerisuolattu lohi sulaa suussa

Herkullinen alkuruoka tai lounas valmistuu sokerisuolatusta lohesta, avokadosta, limemajoneesista, pistaasimurusta ja kapriksista. Tätä annosta on vaikea vastustaa, kokeile vaikka! Sokerisolattua lohta, avokadoa, limemajoneesia ja pistaasia (4 hlölle) 300 g lohenseläke (ruodoton ja nahkaton) 1 dl merisuolaa 1 dl sokeria 3 kpl syöntikypsiä avokadoja ½ kpl lime 1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä ½ dl kapriksia sormisuolaa 1 […]

Lue lisää… →

Espanjalaistyylinen varhaiskaalimunakas

by mikko kesäkuu 10, 2021
Thumbnail image for Espanjalaistyylinen varhaiskaalimunakas

Varhaiskaalista valmistuu näyttävä ja herkullinen munakas. Se keitetään samojen periaatteiden mukaisesti kuin perinteinen espanjalainen perunamunakas, mutta ilman perunaa tietysti. Varhaiskaalimunakas sopii nautittavaksi sellaisenaan tai ruoka-annoksen lisukkeena vaikkapa paistetun kalan kera. Kannattaa maistaa munakasta myös kylmänä esimerkiksi ruisleivän päällä. Sitten vaan kokeilemaan! Varhaiskaalimunakas (4-6 hlölle) 1 kg varhaiskaalia 1 nippu kevätsipulia 8 kpl kananmunaa 1 dl […]

Lue lisää… →

Keväinen parsarisotto hurmaa

by mikko toukokuu 6, 2021
Thumbnail image for Keväinen parsarisotto hurmaa

Kevät on ehdottomasti parsa-aikaa. Aromipajan parsarisotto hurmaa aromaattisuudellaan ja täyteläisyydellään. Kannattaa nähdä hieman enemmän vaivaa keittämällä parsapyree ja yhdistämällä se risottoon. Lopputulos on täydellinen. Tätä parsarisottoa suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Aromipajan parsarisotto (4 hlölle pääruokana) 400 g vihreitä tuoreita parsoja 40 g voita 2 rkl sitruunan mehu 1 dl kuohukermaa vettä keittämiseen suolaa 4 dl risottoriisiä […]

Lue lisää… →

Aromipajan ruokavinkit vappuun

by mikko huhtikuu 28, 2021
Thumbnail image for Aromipajan ruokavinkit vappuun

Jo vuosien ajan herkullinen lohitartar limekreemillä on kuulunut vappusuosikkiruokiini. Sillä on hyvä aloittaa vapun juhliminen. Keräsin muita Aromipajan suosikkiruokia helpottamaan vappumenun suunnittelua. Löytyykö näistä teidän perheen uusi suosikkiruoka? Lohitartar ja lime-mascarpone Makunystyröitä hivelevän alkuruoan saat lohitartarista, basilikalla ja limellä maustetusta mascarpone-juustosta sekä saaristolaisleivästä. Herkullinen parsa-cheddarpaistos uunissa Kevät kolkuttaa ovella. On aika nauttia kevään ensimmäinen parsa-annos. […]

Lue lisää… →

Samettinen piparjuurikeitto

by mikko huhtikuu 15, 2021
Thumbnail image for Samettinen piparjuurikeitto

Tämän piparjuurikeiton alkuperäinen ohje on saatu Unkarista keittiömestarilta kymmenisen vuotta sitten. Alkuruokakeitto hurmasi herkullisuudellaan ja pehmeydellään koko pöytäseurueen. Piparjuurikeitto on muodostunut sen jälkeen yhdeksi koko sukumme suosikiksi. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!’ Samettinen piparjuurikeitto ja pistaasipähkinämuru (4-6 hlölle) 1 prk (200g) piparjuuritahnaa 1 l paahdettua juureslientä, suolaton (esim. Sooci Ö) 1 dl kuivaa valkoviiniä 2 dl kuohukermaa […]

Lue lisää… →

Pikkuisen parempi sienipasta

by mikko maaliskuu 11, 2021
Thumbnail image for Pikkuisen parempi sienipasta

Kolmen sienen pasta Aromipajan tapaan on herkullisen umaminen makunautinto. Se sopii lounaaksi tai pienenpänä annoksena alkuruoaksi. Herkullisuuden salaisuus löytyy laadukkaasta liemessä ja tamarindikastikkeesta. Tätä reseptiä kannattaa kokeilla jo tänään! Herkullinen kolmen sienen pasta Aromipajan tapaan (4 hlölle) 200 g pieniä tuoreita herkkusieniä 100 g tuoreita osterivinokkaita tai siitakesieniä 30 g kuivattuja suppilovahveroita 1 kpl banaanisalottisipuli […]

Lue lisää… →