Joulupöydän ehdoton makupala on kaunis lohihampurilainen, jossa yhdistyvät suomalainen ja itämainen makumaailma. Tämä moderni hampurilainen sopii hienosti nautittavaksi Amuse bouchen tavoin ennen varsinaista ateriaa hyvän kuohujuoman kera. Aromipaja toivottaa lukijoilleen hyvää joulua! Lohihampurilainen joulupöytään 200 g graavilohta 10 kpl hapankorppuja 2 dl kasvislientä 5 cm pala sitruunaruohoa 1 kpl kananmunan keltuainen 2-3 dl rypsiöljyä ½ […]

Post image for Lohitartar ja lime-mascarpone

Makunystyröitä hivelevän alkuruoan saat lohitartarista, basilikalla ja limellä maustetusta mascarpone-juustosta ja saaristolaisleivästä. Tuleeko tästä suosikkiannoksenne? Lohitartar & basilika-lime mascarpone-juusto saaristolaisleipä (4 hlölle) Lohitartar: 500 g lohta 2 rkl merisuolaa 1 tl sokeria ½ kpl ruohosipuliruukku 2 rkl limemehua 1 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa Basilika-lime mascarpone-juusto 1 kpl basilikaruukku 250 g mascarponejuustoa 2 rkl […]

Poroa ja kurpitsarisottoa

by mikko joulukuu 3, 2017
Thumbnail image for Poroa ja kurpitsarisottoa

Kurpitsan hieno makeahko maku täydentää poron hennon riistaista makua. Makupaletin täydentää riista-punaviini-karpalokastike. Jos Suomelle pitäisi valita yksi Suomi 100 -ruoka, olisi se mielestäni tämä!   Paistettu poron filee, kurpitsarisotto ja riista-karpalokastike (4 hlölle) 400 g poron ulkofilee 2 tl suolaa 1 tl rouhittua mustapippuria ½ dl karpaloita ½ dl riistafondia 2 dl punaviiniä 30 g […]

Lue lisää… →

Suomi 100 poro-lapinjuustokeitto

by mikko joulukuu 1, 2017
Thumbnail image for Suomi 100 poro-lapinjuustokeitto

Puikulaperunat, poro, leipäjuusto, Lapin Kulta olut ja nuotio savuineen ovat vahvasti suomalaisuutta. Kun nämä yhdistetään, syntyy Suomi 100 porokeitto. Keittoa kelpaa nauttia muulloinkin kuin itsenäisyyspäivänä. Poro-lapinjuustokeitto (6 hlölle) 400 g poronkäristyslihaa 150 g kylmäsavuporoa ½ ploa olutta 400 g juustoleipää 15-20 kpl puikulaperunoita 2 kpl pienehköjä sipulia 1 l lihalientä (esim. Puljonki) 250 g Koskenlaskija […]

Lue lisää… →

Kampasimpukat – Fast food

by mikko marraskuu 17, 2017
Thumbnail image for Kampasimpukat – Fast food

Fast foodin perusidea on valmistaa ruoka asiakkaan eteen todella nopeasti. Tämän aasialaistyylisen kampasimpukka-annoksen kohdalla kysymys kuuluukin, voidaanko myös asiakkaalta vaatia hyviä refleksejä ja nopeutta saadakseen annoksen suuhunsa?   Fast food kampasimpukat aasialaisittain 8 kpl kampasimpukoita kirkastettua voita paistamiseen hyvälaatuista suolaa 2 kpl kananmunia 1 dl avokadoöljyä 2-3 dl oliiviöljyä ½ kpl lime 1 tl suolaa […]

Lue lisää… →

Häränhäntähampurilainen

by mikko marraskuu 16, 2017
Thumbnail image for Häränhäntähampurilainen

Yön yli uunissa haudutetusta häränhännästä, herkkutattimajoneesista, friteeratusta Manchego-juustosta sekä punajuurisipseistä syntyy todellinen herkkuhampurilainen. Häränhäntää, tattimajoneesia, friteerattu Manchego-juusto sekä punajuurisipsejä hampurilaisen muodossa 1 kg häränhäntiä ½ plo Campo Viejo Reserva –punaviiniä 1 l lihalientä (Puljonki) 2 dl paseerattua tomaattia ½ kpl palsternakka 1 kpl porkkana 1 kpl sipuli 4 kpl valkosipulinkynsiä 4 kpl laakerinlehtiä 1 kpl […]

Lue lisää… →

Herkulliset hirviwallenberginpihvit

by mikko marraskuu 11, 2017
Thumbnail image for Herkulliset hirviwallenberginpihvit

Syyskausi on metsästysaikaa ja useiden laadukkaiden ruokakauppojen valikoimista löytyy tuoretta hirvenjauhelihaa. Toki lihan voi itsekin jauhaa! Wallenberginpihvien salaisuus on jauhelihamassaan lisätty kuohukerma sekä pihvien paistaminen runsaassa voissa. Hirviwallenberginpihvit (4 hlölle)  500 g hirvenjauheliha 3 kpl salottisipuleita 3 kpl kananmunan keltuaisia 2 dl kuohukermaa 2 tl suolaa 1 tl maustepippuria 2 dl korppujauhoja runsaasti voita paistamiseen […]

Lue lisää… →

Hienostunut suppilovahverokeitto

by mikko marraskuu 10, 2017
Thumbnail image for Hienostunut suppilovahverokeitto

Nyt alkaa olla käsillä viimeiset hetket kerätä suppilovahveroita ennen lumen tuloa. Puut ovat tiputtaneet koko värikirjon lehtiänsä maahan, joten suppilovahveroiden löytäminen vaatii harjaantunutta silmää. Etsiminen kannattaa, sillä metsänmakuisista sienistä saa aikaan hienon juhla-annoksen. Suppilovahverokeitto (6 hlölle) 1,5 l suppilovahveroita 5 kpl salottisipuleita 2 cm pala palsternakkaa ¼ kpl fenkoli 1 dl tuoretta persiljasilppua 3 dl […]

Lue lisää… →

Espanjalainen munakas

by mikko lokakuu 28, 2017
Thumbnail image for Espanjalainen munakas

Espanjan eväillä pärjää pitkälle. Olipa aamu, lounasaika tai illan tapasretki, niin espanjalainen perunamunakas on maistuva hetki. Tortilla Española on kevyt eväs siltään, tai hieman täyteläisempänä espanjalaiseen tapaan tomaatin, ilmakuivatun kinkun ja vaalean leivän kanssa. Munakas saa kuohkean rakenteen, kun perunat käytetään paistokseen raastettuina. Keitetyt perunat nopeuttavat myös varsinaisen munakkaan tekemistä.   Espanjalainen munakas 6‒7 keskikokoista […]

Lue lisää… →

Ankanrintaa appelsiinikastikkeessa ja rapeita suppilovahveroita

by mikko lokakuu 27, 2017
Thumbnail image for Ankanrintaa appelsiinikastikkeessa ja rapeita suppilovahveroita

Ankanrinta maistuu juhlahetkinä rapeiden tempuratyyliin valmistettujen suppilovahveroiden kanssa. Laadukas viilennetty pinot noir -rypäleestä valmistettu punaviini kruunaa juhla-aterian. Ankanrintaa, rapeita suppilovahveroita, appelsiinikastiketta sekä maa-artisokkapyreetä (4 henkilölle) 2 kpl ankan rintafileitä 1 l suppilovahveroita / 2dl kuivattuja sieniä 200 g maa-artisokkia 50 g pistaasipähkinöitä ½ l vasikanlihalientä (esim. Puljonki) 2 kpl appelsiinejä ½ dl Cointreau-likööriä 2 dl […]

Lue lisää… →

Herkullinen tomaattikastike

by mikko elokuu 1, 2017
Thumbnail image for Herkullinen tomaattikastike

Aromaattinen ja herkullinen tomaattikastike kruunaa kesäpäivän. Annokseen saat kesäistä väriloistoa koristelemalla sen vaikkapa voikukilla. Tomaatti on lähtöisin Etelä-Amerikan Andien ja Tyynen valtameren väliseltä kapealta alueelta. Intiaanit käyttivät villitomaattia ravintokasvina jo 500 eKr. Kolumbuksen retkikunta toi tomaatin Espanjaan toiselta löytöretkeltään vuonna 1498. Euroopassa tomaattia pidettiin pitkään koristekasvina, koska hedelmiä pidettiin myrkyllisenä. Tomaattia pidettiin myös lääkekasvina, jolla […]

Lue lisää… →

Herkullinen kana-katkarapuleipä

by mikko kesäkuu 9, 2017
Thumbnail image for Herkullinen kana-katkarapuleipä

Pankojauhoilla paneeratun kanan, lime-wasabimajoneesin ja katkarapujen makuliitto on enemmän kuin osiensa summa. Leipien legenda on valmis. Panko-kuorrutettu kana ja katkarapuleipä lime-majoneesilla (4 hlölle) 400 g kananjauheliha ½ prk Creme Bonjour Tilli & Sitruuna 1 tl suolaa 2 dl pankojauhoja 1 dl öljyä paistamiseen 1 kpl kananmunan keltuainen 2 dl rypsiöljyä 1 kpl lime (majoneesiin käytetään […]

Lue lisää… →

Manchego ruislastut

by mikko kesäkuu 3, 2017
Thumbnail image for Manchego ruislastut

Kesän juhlissa vieraille tarjoillaan aromaattisia ruislastuja. Niiden valmistaminen on äärettömän yksinkertaista ja maku palkitsee varmasti vaativimmankin herkkusuun. Nämä Manchego-ruislastut sopivat hyvin tapaspöytään tai vaikkapa picnicillä valmistettavaksi. Manchego-ruislastut Ruislastuja Machego-juustoa Akaasiahunajaa Mansikoita Mintunlehtiä Valuta ruislastujen päälle noin puoli teelusikallista aromaattista akaasiahunajaa. Leikkaa Manchego-juustosta kolmionmuotoisia paloja ja asettele pala ruislastun päälle. Manchego kannattaa tarjoilla aina huoneenlämpöisenä, jotta […]

Lue lisää… →

Parsarisotto ja paistettu kuha

by mikko toukokuu 25, 2017
Thumbnail image for Parsarisotto ja paistettu kuha

Aromaattisen herkullinen parsarisotto maistuu taivaalliselta voissa paistettujen kuhafileiden kanssa. Paistettua kuhaa ja aromikasta parsarisottoa (4 hlölle) 400 g kuhafilee 4 rkl voita paistamiseen suolaa valkopippuria 400 g vihreitä tuoreita parsoja 40 g voita 2 rkl sitruunan mehu 1 rkl tuoretta minttua 1 dl kuohukermaa vettä keittämiseen suolaa 3 dl risottoriisiä 3 kpl salottisipuleita 3 dl […]

Lue lisää… →

Samettinen korvasienikeitto

by mikko toukokuu 20, 2017
Thumbnail image for Samettinen korvasienikeitto

Korvasienet ovat kevätkauden ehdoton herkku. Korvasienen suosikkipaikka on avohakkuu mäntykankaalla. Etsiminen kannattaa, sillä metsänmakuisista sienistä saa aikaan herkullisen juhla-annoksen. Korvasienikeitto (6 hlölle) 500 g esikäsiteltyjä korvasieniä 5 kpl salottisipuleita 1 dl tuoretta persiljasilppua 3 dl suolatonta kanalientä (esim. Puljonki) 1 dl valkoista portviiniä 4 dl kuohukermaa 20 g voita 2 tl hyvälaatuista suolaa 1 tl […]

Lue lisää… →

Chorizo-nokkospasta

by mikko toukokuu 12, 2017
Thumbnail image for Chorizo-nokkospasta

Nuorena poimitut nokkosenlatvat ovat loistavaa lähiruokaa ruoanlaittoon. Jos et ole vielä kokeillut Snellmannin lisäaineetonta All Natural Chorizo -makkaraa, on nyt aika. Tässä annoksessa pasta maustetaan nokkosen lisäksi chorizolla, limellä, kevätsipulilla, luomuherkkusienillä ja pinjansiemenillä. Käy äänestässä Aromipajan resepti voittoon ja voit voittaa Snellmannin tuotepaketteja!   Keväinen chorizo-nokkospasta (4 hlölle) 1 pkt Snellman All Natural Chorizo (230g) […]

Lue lisää… →

Savustettu lohi ja rapeat korvasienikupit

by mikko huhtikuu 22, 2017
Thumbnail image for Savustettu lohi ja rapeat korvasienikupit

On aika järjestää viininmaistelut ystävien kesken! Maistele viinejä ennen ateriaa, sen aikana sekä aterioinnin jälkeen. Ruoka korostaa viinien eri elementtejä ja saa viinin maistumaan erilaiselta. Jokaiselle löytyy varmasti oma suosikkiviini! Savustettu lohi ja rapeat korvasienikupit (4 henkilölle) 400 g lohifilee 1 dl tuoreita salvian lehtiä 200 g esikäsiteltyjä korvasieniä 1 kpl banaanisalottisipuli 1 dl kuohukermaa 12 […]

Lue lisää… →

Parsa ja lime-chilihollandaisekastike

by mikko huhtikuu 21, 2017
Thumbnail image for Parsa ja lime-chilihollandaisekastike

Parsa on ikivanha lääkekasvi, jolla on useita terveyttä parantavia vaikutuksia. Näiden terveyttä edistävien ominaisuuksiensa lisäksi parsa on kevään ja alkukesän ehdoton herkku! Vihreää parsaa, lime-chilihollandaisekastiketta ja palsternakkasipsejä (4 henkilölle) 500 g vihreitä parsanippuja 1 kpl lime 3 rkl vadelmaviinietikkaa 1 kpl salottisipuli ½ tl valkopippuria 4 kpl kananmunan keltuaisia 100 g voita kirkastettuna 100 g […]

Lue lisää… →

Paahdettu lohi ja cava-kastike

by mikko helmikuu 10, 2017
Thumbnail image for Paahdettu lohi ja cava-kastike

Olemme etuoikeutettuja, sillä kalakauppojemme valikoimista löytyy suhteellisen edullista merten kuningaskalaa – lohta. Hieno juhlaruoka lohesta syntyy paahtamalla lohi kuumassa pannussa ja keittämällä sen seuraksi aromaattinen cava-kastike sekä fenkolilla maustettu couscous. Paahdettu lohi, fenkolilla maustettu couscous ja cava-kastike (4 henkilölle) 600 g lohifilee suolaa ruokaöljyä ½ l hyvää kalalientä (esim. Puljonki) 4 dl kuivaa Cavaa 2 […]

Lue lisää… →

Karitsa maistuu portviinissä marinoituna

by mikko tammikuu 20, 2017
Thumbnail image for Karitsa maistuu portviinissä marinoituna

Portviinin juuret ovat syvällä Pohjois-Portugalin, Douron laakson maaperässä ja historiassa. Viinin monimuotoinen olemus rakentuu useiden eri rypälelajikkeiden sekoituksesta. Valmistuksen kulmakiviä on rypäleiden uuttaminen, jossa rypäleen kuoren väri-, aromi- ja rakenne-aineet saadaan viinimehuun. Portviinille tyypillinen makeus saadaan väkevöimällä. Siinä rypälemehu sekoitetaan väkevöityyn viinitisleeseen, jolloin käyminen pysähtyy ja viiniin jää jäännössokeria sitä makeuttamaan. Samalla viinin alkoholipitoisuus nousee. […]

Lue lisää… →