Ankanrintaa appelsiinikastikkeessa ja rapeita suppilovahveroita

27.10.2017

Ankanrintaa appelsiinikastikkeessa ja rapeita suppilovahveroita
33 arviota - 4.9

Ankanrinta maistuu juhlahetkinä rapeiden tempuratyyliin valmistettujen suppilovahveroiden kanssa. Laadukas viilennetty pinot noir -rypäleestä valmistettu punaviini kruunaa juhla-aterian.

Ankanrintaa, rapeita suppilovahveroita, appelsiinikastiketta sekä maa-artisokkapyreetä (4 henkilölle)

  • 2 kpl ankan rintafileitä
  • 1 l suppilovahveroita / 2dl kuivattuja sieniä
  • 200 g maa-artisokkia
  • 50 g pistaasipähkinöitä
  • ½ l vasikanlihalientä (esim. Puljonki)
  • 2 kpl appelsiinejä
  • ½ dl Cointreau-likööriä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kpl kananmunan keltuaista
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 dl jääkylmää vettä
  • n. 1 l rypsiöljyä
  • voita
  • mustapippuria
  • hyvälaatuista suolaa (esim. Maldon)

Purista appelsiineistä mehu (1dl) ja yhdistä se vasikanliemeen sekä puoleen Cointreaun määrästä. Keitä seosta laakeassa kasarissa, kunnes seoksesta on jäljellä kolmasosa. Mausta seos kevyesti vasta rouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Seoksen tulee olla aromaattista. Vaahdota kuohukerma ja lisää se juuri ennen tarjoilua kastikepohjaan. Mausta appelsiiniliköörillä.

Tee ankan rintafileiden rasvapuolelle ruutumaiseen muotoon kevyitä viiltoja. Varo viiltämästä lihaosaan asti. Pane rintafileet kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin. Lämpö saa nousta ja ankanrinnat saavat paistua omassa rasvassaan noin 5 minuuttia, kunnes nahka on rapeaa. Käännä fileet ja paista 2 minuuttia. Laita fileet 200˚uuniin kahdeksaksi minuutiksi. Leikkaa foliosta kaksi palaa ja laita niille pari ruokalusikallista suolaa sekä rouhi niille mustapippuria. Nosta ankan rintafileet folioille ja kääre tiukaksi nyytiksi. Anna vetäytyä 30 minuuttia. Leikkaa fileistä ennen tarjoilua ohuita siivuja.

Kuori maa-artisokat ja laita ne heti kylmään veteen, sillä ne tummuvat kuorimisen jälkeen helposti. Mausta keitinvesi suolalla ja keitä maa-artisokkia kymmenisen minuuttia täysin kypsiksi. Valuta keitinvesi pois ja soseuta artisokat tehosekoittimessa. Lisää soseeseen 3 rkl voita. Pyreen tulee olla samettista ja kiiltävää.

Valmista japanilaistyylinen friteeraustaikina juuri ennen sienten friteerausta. Erottele keltuaiset kulhoon ja lisää jääkylmä vesi. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää jauhot seokseen vatkaten. Kuumenna öljy. Kasta suppilovahverot yksitellen taikinaan ja friteeraa öljyssä vaalean ruskeiksi. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä vedessä tunnin verran ja purista sienet kuiviksi.

Viinilasillinen

Pinot Noir -rypäleistä valmistettu viini on loistava valinta ankalle sekä sienille. Sen hedelmällisyys ja vivahteikkuus korostaa mainiosti annoksen makumaailmaa.
Llai Llai Pinot Noir, Chile. Alkon nro 438117. Hinta 9,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, puolukkainen, kirsikkainen, yrttinen.

Kim Crawford Pinot Noir, Uusi-Seelanti. Alkon nro 936107. Hinta 18,89€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, marjainen, yrttinen, aromaattinen.

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Lue myös:

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Riitta lokakuu 27, 2017 11:03

Nam, kuulostaa aivan unelma-aterialta! Kiitos inspiraatiosta, etenkin tempura-sieniin!

mikko lokakuu 27, 2017 11:08

Hei Riitta, kiitos tästä! Nuo tempurasienet ovat aivan mahtavia. Kannattaa kokeilla. Mikko

Kirjoita kommentti

Edellinen artikkeli:

Seuraava artikkeli: