Reseptit

Tonnikala-chorizotapas

4.8/5 - (23 votes)

Tapastyylisen leivän maustaa grillissä paistettu tonnikalafilee, pikantti chorizomajoneesi, rapeat chorizomakkarapalat ja täyteläinen uunitomaatti. Moni rakastaa nauttia punaviiniä myös kesäisin. Tämän annoksen kanssa viilennetty punaviini on oiva valinta.

Tonnikala-chorizotapas_2

Tonnikala-chorizotapas ja uunikirsikkatomaatti (4 hlölle)

  • 4 kpl tonnikalafilee (1½ cm paksu)
  • 150 g chorizomakkaraa
  • 1 kpl kananmunan keltuainen
  • ½ kpl lime
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ tl sinappia
  • 1 dl chorizoöljyä
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 4 kpl terttukirsikkatomaatteja
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rku villirucolaa
  • 4 kpl paahtoleipäsiivua

Tonnikala-chorizotapas_4

Kuori ja viipaloi chorizomakkara pieniksi kuutioiksi. Paista chorizokuutoita paistinpannulla kymmenisen minuuttia kunnes makkaroiden öljy on irronnut ja ne ovat rapeita. Ota öljy talteen ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi.

Majoneesia valmistettaessa on tärkeää, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä. Erottele kananmunan keltuainen ja laita se tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen ½ limen mehu, ½ tl valkopippuria, ½ tl suolaa ja ½ tl sinappia. Sekoita ainekset nopeasti. Lisää tehosekoittimeen sen käydessä ensiksi chorizoöljy ohuena nauhana. Kaada ohuena nauhana tehosekoittimeen rypsiöljyä kunnes majoneesi on koostumukseltaan paksuhkoa. Anna maustua jääkaapissa tunnin verran.

Sekoita pienessä uuninkestävässä astiassa valkoviini, valkoviinietikka, oliiviöljy, suola, sokeri ja mustapippuri. Nostele tomaatit astiaan. Nesteen tulisi ylettää melkein tomaattien yläosan tasolle. Voit lisätä tarvittaessa oliiviöljyä. Nosta vuoka/astia uunin keskitasolle ja paista tomaatteja 110°C tunnin ajan.

Mausta tonnikalafileet suolalla noin tuntia ennen paistamista. Tällöin suola imeytyy tasaisesti tonnikalaan. Hiero hieman öljyä tonnikalafileiden pinnoille ja paista grillissä 45 sekuntia molemmilta puolilta. Anna fileiden vetäytyä muutama 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Paahda leivät ja ripottele niille muutama tippa oliiviöljyä. Asettele leipien päälle villirucolaa, paistettu tonnikalapihvi, chorizomajoneesia ja rapeita chorizokuutoita. Nostele tomaatti varovasti valmiin annoksen päälle.

Tonnikala-chorizotapas_5

Viinilasillinen

Gato Negro Cabernet Sauvignon, Chile. Alkonnro 006556. Hinta 7,99€.
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, punamarjainen, lievän mausteinen, kevyen vaniljainen.

Teksti ja kuvat: Aromipaja / Mikko Niemi

Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätiedot

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close